Οικουμενικός Πατριάρχης: "Πάντα αναμένω Ρώσους προσκυνητές"

ImageΟμάδα προσκυνητών από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας με επικεφαλής τον Επίσκοπο Ποντόλσκ κ. Τύχωνα, Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Οικονομίας και Οικονομικών του Πατριαρχείου Μόσχας, επισκέφθηκαν την Τουρκία.

Το προσκύνημα ξεκίνησε με την επίσκεψη στο Φανάρι, όπου μετά τη Θεία Λειτουργία στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό Αγίου Γεωργίου τον όμιλο προσκυνητών δέχθηκε σε ακρόαση ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.

Απευθυνόμενος στους προσκυνητές ο Οικουμενικός Πατριάρχης τόνισε ότι δέχθηκαν ευλογίες δυο Πατριαρχών, Μόσχας και Κωνσταντινουπόλεως, για να πραγματοποιήσουν το προσκύνημα, και αυτό σημαίνει ότι θα κατευοδωθούν στην πορεία τους.

«Πάντα αναμένω πολύ Ρώσους προσκυνητές και στην Κωνσταντινούπολη, και στη Μικρά Ασία. Εδώ έζησαν και έδρασαν οι μεγάλοι πατέρες της Εκκλησίας. Τις επόμενες μέρες, που θα έχετε σε αυτό το χώρο, θα μπορέσετε να αισθανθείτε μόνοι σας τη χάρη αυτών των τόπων».

Εν συνεχεία οι προσκυνητές ξεναγήθηκαν στο Ναό της Αγίας Σοφίας συνοδευόμενοι από Ρώσο βυζαντινολόγο, διδάκτορα ιστορίας και αναπληρωτή καθηγητή της Ιστορικής Σχολής του Πανεπιστημίου Μόσχας Παύλο Κουζενκώφ - επιστημονικό σύμβουλο του ντοκιμαντέρ «Η κατάρευση της αυτοκρατορίας. Το βυζαντινό μάθημα».

Επίσης οι προσκυνητές επισκέφθηκαν και το Μετόχι της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος Αγίου Όρους.

Σήμερα λειτουργεί μόνο ένα μικρό παρεκκλήσιο στο έκτο όροφο του κτιρίου, το οποίο κάποτε προσδιοριζόταν για την παροχή φιλοξενίας σε δεκάδες Ορθοδόξους προσκυνητές.

Στα πλαίσια του επταήμερου προγράμματος οι προσκυνητές θα επισκεφθούν τη Μεγάλη Καππαδοκία, την Έφεσο, τα Μύρα της Λυκίας κ.α.

Ο Επίσκοπος Τύχων πλαισιούμενος από τους κληρικούς της Μόσχας θα τελέσει τρεις Θείες λειτουργίες στη Μικρά Ασία.

Image

0-pontolsk1

0-pontolsk2

Εμφανίσεις: 53259
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!