Ο Οικουμενικός Πατριάρχης συμμετείχε σε φόρουμ στην Ασίζη - (Vid)

Image

Γράφει η Romfea.gr - 23.20

Διαθρησκευτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2011 στην Ασίζη, όπου θρησκευτικοί ηγέτες υπέγραψαν κοινή δήλωση για την ειρήνη στο κόσμο.

Στο οικουμενικό φόρουμ παρέστησαν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο Πάπας Βενέδικτος ο 16ος και περίπου 300 εκπρόσωποι διαφόρων θρησκειών, και άθεων οργανώσεων.

Συμμετείχαν πάνω από 50 εκπρόσωποι του Ισλάμ, Εβραίοι, Ινδουιστές, Βουδιστές, Σιχ, Ταοιστές, Κουμφουκιανοί και θρησκείες τις Αφρικής και της Αμερικής.

Οι θρησκευτικοί ηγέτες καταδίκασαν την θρησκευτική βία, και έκαναν έκκληση για ανοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ζήτησε από τις θρησκευτικές κοινότητες, να καταδικάσουν την βία και τις πολεμικές συγκρούσεις.

Ο Πάπας Βενέδικτος στην έκθεσή του, τόνισε το απαράδεκτο της βίας, τονίζοντας ότι η βία δεν είναι στη φύση της θρησκείας.

Οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την πεποίθησή τους, ότι η τρομοκρατία δεν είναι στο πνεύμα της θρησκείας, και καταδικάζει κάθε πράξη βίας στο όνομα του Θεού.

Επίσης να σημειωθεί ότι οι συμμετέχοντες, δεσμευτήκαν για την προώθηση του διαλόγου μεταξύ των θρησκειών και των πολιτισμών, για την ειρηνική συνύπαρξη των λαών.

Οι θρησκευτικοί ηγέτες, εξέφρασαν την πρόθεσή τους να συγχωρήσουν ο ένας τον άλλον για τα λάθη του παρελθόντος.

Τέλος πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης γευμάτισε με τον Πάπα Βενέδικτο, όπου κατά τη διάρκεια του γεύματος ο κ. Βαρθολομαίος εξέφρασε τις ανησυχίες του για την Μέση Ανατολή.

«Πρέπει να υπάρξουν μεσολαβητές ειρήνης για τερματιστεί η βία, στη Μέση Ανατολή», φέρεται να είπε ο κ. Βαρθολομαίος.

{youtube width="600" height="400"}7CtDkBTUMcs{/youtube}

Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!