Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας

ImageΤην Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού επισκέφθηκε πριν από λίγο ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο υποδέχθηκαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος, ο Δήμαρχος Κηφισίας κ. Νικόλαος Χιωτάκης με Αντιπροσωπεία των Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, κληρικοί της Μητροπόλεως καθώς και πλήθος κόσμου.

Εν συνεχεία ο κ. Βαρθολομαίος μετέβη στο ιστορικό παρεκκλήσι του Επισκοπείου του Προφήτη Ηλιού, όπου εκεί άναψε ένα κεράκι και προσκύνησε.

Κατόπιν εις ανάμνηση της επισκέψεως ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας, φύτεψε ένα δένδρο ελιάς στον αύλειο χώρο του Επισκοπείου.

"Θα ενημερώνομαι εάν την ποτίζετε την ελιά, Άγιε Κηφισίας", ανέφερε χαριτολογώντας ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας.

Επίσης στην αίθουσα του θρόνου ο Μητροπολίτης Κύριλλος, καλωσόρισε τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως.

Να αναφερθεί ότι ο κ. Κύριλλος παρουσίασε στον κ. Βαρθολομαίο τους υπαλλήλους της Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ τον ξενάγησε στους χώρους του Επισκοπείου.

Από την πλευρά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Κηφισίας κ. Κύριλλο για την θερμή υποδοχή και του ευχήθηκε καλή ποιμαντορία.

Εν συνεχεία ο Οικουμενικός Πατριάρχης υπέγραψε στο βιβλίο των επισκεπτών, ενώ έκανε αφιέρωση σε ένα ιερό ευαγγέλιο.

O Πατριάρχης Βαρθολομαίος προσέφερε στον Μητροπολίτη Κύριλλο μια ποιμαντορική ράβδο, ενώ ο κ. Κύριλλος ένα σετ εγκολπίων.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μητροπολίτης Κηφισίας προσέφερε στον Πατριάρχη μια εικόνα του Οσίου Εφραίμ του νέου, δώρο της Ηγουμένης της Μονής, Γερόντισσας Θεοδοσίας.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 88891
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!