Στην Μητρόπολη Καστορίας ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Image

Γράφει η Romfea.gr, 13.08

Την Ιερά Μητρόπολη Καστορίας θα επισκεφθεί τον Μαϊο του 2012, σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.

Αυτό πρόεκυψε έπειτα από την επίσκεψη στο Φανάρι του περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας κ. Γιώργου Δακή, του Δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα, του Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης Παύλου και του Δημάρχου Σερβίων Βασίλη Κωνσταντόπουλου.

Συγκεκριμένα ο Πατριάρχης θα επισκεφτεί την Κοζάνη μέσα στο Μάιο προκειμένου να εγκαινιάσει το Επισκοπείο, αλλά και την Καστοριά ως καλεσμένος του Μητροπολίτη Καστορίας Σεραφείμ.

Επίσης την επισκέπτεται επ΄ευκαιρία της αγιοκατατάξεως της Αγίας Σοφίας,  που ασκήθηκε στο Μοναστήρι της Κλείσουρας.

Για το εν λόγω θέμα θα επανέλθουμε με συνέντευξη του Σεβ. Μητροπολίτη Καστορίας κ. Σεραφείμ, ο οποίος θα μιλήσει στη Romfea.gr για την επικείμενη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Τέλος τον Οκτώβριο και συγκεκριμένα στις 26 Οκτωβρίου θα βρεθεί στη Σιάτιστα με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ανέγερση του Μητροπολιτικού ναού Αγ. Δημητρίου, ο οποίος είχε χτιστεί αρχικά το 1647, κατεδαφίστηκε το 1801 και ξαναχτίστηκε, κάηκε το 1910, για να χτιστεί τον επόμενο χρόνο (1911) με τη σημερινή του μορφή.

Εμφανίσεις: 47110
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!