Στον Πρόεδρο της Εσθονίας ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Proedros Esthonias

Με τον πρόεδρο της Εσθονίας Τόμας Χέντρικ Ιλβες συναντήθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Εσθονια.

Ο Πατριαρχης συναντήθηκε επισης με την Πρόεδρο της Βουλής Ενε Εργκμαν καθώς και τον Υπουργό Εξωτερικών Ούρμας Πάετ, αναφέρει ανακοινωθέν που εκδόθηκε από το Φανάρι.

Στις συναντήσεις παρέστησαν ο Αρχιεπίσκοπος Ταλίνης και πάσης Εσθονίας Στέφανος καθώς και οι Μητροπολίτες Γέρων Χαλκηδόνος Αθανάσιος, Βοστώνης Μεθόδιος, ο Αρχιμ.Μακάριος Γρινιεζάκης και ο Τριτεύων των Πατριαρχικών Διακόνων Θεόδωρος.

Η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη πραγματοποιείται με την ευκαιρία του εορτασμού της 90ης επετείου από την χορήγηση, το 1923, καθεστώτος Εκκλησιαστικής Αυτονομίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο προς την Εκκλησία της Εσθονίας.

Στο πλαίσιο των εορτασμών της επετείου αυτής ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα έχει συναντήσεις με τους κληρικούς της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Εσθονίας και της οικογένειές τους καθώς και τα μέλη των ορθοδόξων ενοριών.

Εμφανίσεις: 54343
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!