Νταβούτογλου: «Ενδιαφερόμαστε για τους απαχθέντες Ιεράρχες»

barth-ntaboutoglou

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο γράφονται πολλές ανακρίβειες για τους δύο απαχθέντες Μητροπολίτες Χαλεπίου Παύλο και του Συροϊακωβίτου Μητροπολίτου Χαλεπίου Γρηγορίου Ιωάννου Ιμπραήμ.

Την Τετάρτη, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Αχμέτ Νταβούντογλου, για το θέμα των απαχθέντων Ιεραρχών μετά από τα σχετικά δημοσιεύματα περί εκτελέσεως.

Ο Πατριάρχης εξέφρασε στον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας την αγωνία του, και τον παρακάλεσε να εξαντλήσει όλα τα μέσα για τον εντοπισμό και την απελευθέρωσή τους.

Ο Υπουργός κ. Αχμέτ Νταβούντογλου διαβεβαίωσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη ότι η Κυβέρνηση της Τουρκίας, ενδιαφέρεται για τους Ιεράρχες σαν να είναι δικοί μας πολίτες, παρόλο που η απαγωγή έγινε εκτός Τουρκίας.

Τέλος ο κ. Νταβούντογλου ενημέρωσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ότι οι προσπάθειες συνεχίζονται μέχρι να έχει αίσιο τέλος η περιπέτεια τους.

Εμφανίσεις: 89166
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!