H ομιλία του Μητροπολίτη Προύσης στην Καβάλα

prou-kab

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Στο κατάμεστο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, μίλησε σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Προύσης κ. Ελπιδοφόρος, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης.

Ο κ. Ελπιδοφόρος ανέπτυξε ομιλία με θέμα: «Πατριαρχική Θεολογική Σχολή Χάλκης-Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον».

Κατά την έναρξη της ομιλίας, τον Σεβασμιώτατο προσφώνησε ο Διευθυντής Περιφερειακής Μέσης Εκπαίδευσης κ. Γεωργιάδης.

Στο πλαίσιο της ομιλίας του ο κ. Ελπιδοφόρος αναφέρθηκε στην ίδρυση της Σχολής, στις εγκαταστάσεις της Ι.Μ. της Αγίας Τριάδος το 1843 από τον Πατριάρχη Γερμανό Δ΄, την οποία και εγκαινίασε τον Σεπτέμβριο του 1844.

Επίσης αναφέρθηκε στον καταστροφικό σεισμό του 1894 που είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί η λειτουργία της, καθώς όλα τα κτίρια καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Ελπιδοφόρος μίλησε για τις αναστηλώσεις που έγιναν και διήρκησαν 17 μήνες και στο νέο κτίριο της Σχολής, το οποίο εγκαινιάστηκε την 1η Οκτωβρίου του 1896

Τέλος ο Μητροπολίτης Προύσης παρουσίασε για πρώτη φορά σχέδια από την Θεολογική Σχολή της Χάλκης, μετά την σημαντική ανακαίνιση που έγινε τη δεκαετία του ’50.

prou-kab1

prou-kab2

Εμφανίσεις: 85720
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!