Ιστορική επίσκεψη Προύσης στην Ι.Μ. Φιλίππων

filipon-prousis

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Λαμπρή Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 10 Μαρτίου 2013 στον Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Καβάλα.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Προύσης κ. Ελπιδοφόρος, συμπαραστατούμενος από πλειάδα κληρικών.

Να αναφερθεί ότι στο ιερό παρέστη συμπροσευχόμενος και ο Σεβ. Μητροπολίτης Φιλίππων κ. Προκόπιος.

Ο κ. Προκόπιος μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας, απευθυνόμενος προς τον Μητροπολίτη Προύσης, ανέφερε ότι «είναι μεγάλη χαρά τόσο για μένα, όσο και για την Καβάλα που λειτουργήσατε σήμερα στον Ναό του Απ. Παύλου.»

«Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα, διότι για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια Μητροπολίτης του Οικουμενικού Πατριαρχείου, επισκέπτεται την ιστορική Ι.Μ. Φιλίππων», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Προκόπιος.

Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Φιλίππων αναφέρθηκε και στην επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, τονίζοντας ότι «ελπίζω σύντομα να ανοίξει η Σχολή της Χάλκης και να σας δούμε Σχολάρχη».

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Προύσης, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Φιλίππων για τα καλά του λόγια, υπογραμμίζοντας ότι «είναι μεγάλη τιμή για μένα σήμερα που βρίσκομαι σήμερα εδώ».

«Ο λόγος σας, Άγιε Φιλίππων είναι πάντα ουσιαστικός, επίκαιρος και βαρυσήμαντος», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Ελπιδοφόρος.

Ο Μητροπολίτης Προύσης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Καβαλά, υπογραμμίζοντας ότι «ο Πατριάρχης είναι ευτυχής ακόμη από την επίσκεψή του, στην Ι.Μ. Φιλίππων».

Τέλος ο κ. Ελπιδοφόρος αναφερόμενος στην Επαρχία του, τόνισε χαρακτηριστικά: «Η Προύσα δεν είναι μια νεκρή επαρχία».

kavala-prou

kavala-prou1

kavala-prou2

kavala-prou3

kavala-prou4

kavala-prou5

kavala-prou6

kavalas-prou7

Εμφανίσεις: 100330
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!