''Δεν ισχύουν τα περί διορισμών ιερέων στην Τουρκία''

Church5

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Διαψεύδεται ρητά από κύκλους του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Παιδείας η είδηση πως οι Ορθόδοξοι ιερείς στην Τουρκία θα αμείβονται από το δημόσιο της γειτονικής χώρας.

Όπως διευκρίνιζαν στo Romfea.gr υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Παιδείας το θέμα αυτό δεν έχει τεθεί ποτέ και δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα.

"Αν τεθεί θα το δούμε" έλεγαν χαρακτηριστικά.

Ενώ πρόσθεσαν: "Προς το παρόν εμείς προχωράμε κανονικά στην εφαρμογή του νομού των ιεροδιδασκάλων". 

Την είδηση διαψεύδει και η ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα.

Διαβάστε την σχετική είδηση: Στον διορισμό των ελληνορθόδοξων ιερέων προχωράει η Τουρκία

Νεότερη ενημέρωση: 18.40

Πριν από λίγο το ΥΠΕΞ δια του εκπροσώπου του, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση, επιβεβαιώνοντας πλήρως το Romfea.gr:

 

Αθήνα, 2 Μαρτίου 2013

Απάντηση Εκπροσώπου ΥΠΕΞ σε ερώτηση σχετικά με ισχυρισμούς περί αλλαγής καθεστώτος ιερέων Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Τουρκία

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, σχετικά με τους ισχυρισμούς ότι πρόσφατα ψηφίστηκε νόμος από την Τουρκική Εθνοσυνέλευση περί αλλαγής του καθεστώτος των ιερέων του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Τουρκία, ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας ανέφερε τα εξής:
«Οι ισχυρισμοί αυτοί δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

 


Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Εμφανίσεις: 113603
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!