Οικουμενικός Πατριάρχης: «Χαίρομαι που βρίσκομαι στην Γεωργία»

geo4

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Στην Γεωργία έφτασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, με αφορμή τα 80α γενέθλια και την 35η επέτειο από την ενθρόνιση του Πατριάρχη Γεωργίας κ. Ηλία.

Ο κ. Βαρθολομαίος συνεχάρη τον Πατριάρχη Ηλία για τις επετείους, ενώ τόνισε ότι ο Πατριάρχης Γεωργίας έγινε ιδρυτής μια νέας εποχής σε μια μεταβατική και δύσκολη περίοδο.

Επίσης ο Πατριάρχης ευχήθηκε στο λαό της Γεωργίας, να ξεπεράσει ομαλά όλες τις κρίσεις καθώς και τα οποιαδήποτε εμπόδια.

Από την πλευρά του ο Πατριάρχης Γεωργίας, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη, που τον επισκέφθηκε τώρα που εορτάζει τις δύο αυτές επετείους.

Αργότερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Πατριάρχης Γεωργίας, επισκέφθηκαν τον Πρόεδρο της Γεωργίας κ. Μιχαήλ Σαακασβίλι.

Ο κ. Βαρθολομαίος ευχαρίστησε τον Γεωργιανό Πρόεδρο για την θερμή υποδοχή, ενώ του ευχήθηκε υγεία και δύναμη για το καλό της πατρίδας.

Ο Πρόεδρος της Γεωργίας από την πλευρά του, ευχαρίστησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη για την συμμετοχή του στους εορτασμούς.

«Παναγιώτατε, μας τιμάτε με την επίσκεψή σας στην Γεωργία. Είστε σε όλους σεβαστός όχι μόνο ως πνευματικός πατέρας, αλλά και ως μια εξαιρετική προσωπικότητα», ανέφερε ο Πρόεδρος Σαακασβίλι.

Επίσης ο Γεωργιανός Πρόεδρος τόνισε: «Είστε πραγματικά ένας αληθινός φίλος της Γεωργίας. Σας ευχαριστούμε που τιμάτε τον Πατριάρχη μας για τα 80α του γενέθλια και για την 35η επέτειο από την ενθρόνιση του.»

Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας από την πλευρά του, υπογράμμισε ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι βρίσκεται στην επέτειο του Πατριάρχη Ηλία στην Γεωργία.

«Είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός, για όλους μας ότι είμαστε εδώ για την επέτειο του Πατριάρχη Γεωργία κ. Ηλία. Εύχομαι στον Πατριάρχη υγεία για το καλό της Εκκλησίας, αλλά και για τον λαό της Γεωργίας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Τέλος να σημειωθεί ότι στην Γεωργία ήδη βρίσκονται ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος και ο Τοποτηρητής της Εκκλησίας της Βουλγαρίας, Μητροπολίτης Βάρνας κ. Κύριλλος.

geo5

geo1

geo2

Εμφανίσεις: 168230
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!