Χειροτονία Ιερέως στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Ταταούλων στην Πόλη

sasimon

Γράφει για την Romfea.gr,  Μιχαήλ Απ. Ζαφείρης


Κωνσταντινούπολη | Το πρωί της Κυριακής τελέσθηκε, στον ιστορικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ταταούλων στην Κωνσταντινούπολη, πανηγυρική Θεία Λειτουργία κατά την οποία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σασίμων, ὑπέρτιμος καί ἔξαρχος Δευτέρας Καππαδοκίας, κ.Γεννάδιος.

Κατά την δειάρκεια της Θείας Λειτούργιας τελέσθηκε και η Χειροτονία Ιερέως από τον Σεβασμιώτατο ενός αξίου κληρικού της Κωνσταντινουπόλεως π. Λαζάρου Θεοδοσίου.

Ιδιαίτερη τιμή ήταν το ότι ο νεοχειροτονηθείς π. Λάζαρος κατάγεται από πνευματική οικογένεια διότι δύο από τα κατά σάρκα αδέρφια του έχουν προσχωρήσει στον μοναχισμό, η μία αδελφή εκάρη μοναχή και βρίσκεται σε Μοναστήρι της Ιεράς Μητρόπολης Άρτης και ο δεύτερος βρίσκεται μοναχός στο Άγιον Όρος και συγκεκριμένα σε κελί της  Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας.

Ο π. Λάζαρος τυγχάνει να έχει τελειώσει της Θεολογική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ένα μεταπτυχιακό στην Γαλλία.

Συμπροσευχόμενοι Άγιοι Αρχιερείς στο Ιερό βήμα ήταν: o Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας ο οποίος είχε τελέσει την εις διάκονον χειροτονία του π. Λάζαρου προ πολλών μηνών στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προύσσης κ. Ελπιδοφόρος ο οποίος ήταν καθηγητής του νεοχειροτονηθέντος στο Α.Π.Θ. και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεοδωρουπόλεως κ. Γερμανός ο οποίος είναι ο πνευματικός του π. Λαζάρου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναόυ δεξίωση και πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες ομιλίες του οικείου Μητροπολίτου, του νεοχειροτονηθέντος, του Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου και του προέδρου της κοινότητας Ταταούλων.

 Ο π. Λάζαρος Θεοδοσίου θα διοριστεί στον ως άνω Ιερό Ναό και θα εκτελεί και χρέη προϊσταμένου αυτού.

sasimon1

sasimon2

sasimon3

sasimon4

Εμφανίσεις: 171347
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!