Οι «New York Τimes» για τον Οικουμενικό Πατριάρχη

bart fisi

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

Μπορεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος να απασχολεί κατά καιρούς τα μέσα ενημέρωσης με δηλώσεις του για τη θρησκεία, αλλά η εφημερίδα «New York Τimes» ανακάλυψε και παρουσιάζει την άλλη του πλευρά, την οικολογική.

Το δημοσίευμα αναφέρει χαρακτηριστικά για τον 72χρονο εκπρόσωπο της Ορθοδοξίας ότι πρόκειται για έναν ακτιβιστή, ο οποίος μάχεται υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος, θέτοντας μία βάση θρησκευτικής επιτακτικής ανάγκης.

Ο ίδιος μάλιστα επί μία δεκαετία προσπαθεί να φέρει σε επαφή θεολόγους και επιστήμονες για μία σειρά συζητήσεων.

Οι φετινές δημοσιεύσεις για το λιώσιμο των πάγων ανάγκασαν τον Βαρθολομαίο να κάνει λόγο για υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος για χάρη ενός καταναλωτικού και υλιστικού κόσμου.

Μεταξύ άλλων, την 1η Σεπτεμβρίου, ημερομηνία που σηματοδοτεί την έναρξη του εκκλησιαστικού νέου έτους, ο Πατριάρχης υπέγραψε μία εγκύκλιο, στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η φύση είναι μία θεία δημιουργία και ο άνθρωπος δεν έχει κανένα δικαίωμα να την καταστρέφει».

Εμφανίσεις: 90437
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!