Στον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας ο Ρόζεν Πλεβνέλιεβ

09909Τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο επισκέφθηκε σήμερα στο Φανάρι ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρόζεν Πλεβνέλιεβ.

Ο Πλεβνέλιεβ πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία.

Ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Φανάρι σημειώνει ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν τις πρωτοβουλίες και τη δράση του Οικουμενικού Πατριαρχείου σε διεθνές επίπεδο.

Η συνάντηση που διήρκεσε περισσότερο από μία ώρα ακολούθησε εκείνη που είχαν στην Σόφια ο πρόεδρος Πλεβνέλιεβ και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος μετά τη νεκρώσιμη Ακολουθία του Πατριάρχη Βουλγαρίας Μαξίμου.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ, ο 'Αρχων Μέγας Χαρτοφύλαξ κ. Παντελεήμων Βίγκας, εκπρόσωπος των Μειονοτήτων στο Συμβούλιο της Γενικής Διεύθυνσης Βακουφίων, ο Πρόεδρος της Βουλγαρικής Κοινότητας της Πόλης και συνεργάτες του Προέδρου της Βουλγαρίας.

Μετά την επίσκεψη στον Οικουμενικό Πατριάρχη ο πρόεδρος της Βουλγαρίας επισκέφθηκε τη γειτονική εκκλησία του Αγίου Στεφάνου, τη λεγόμενη «σιδηρά εκκλησία», έναν προκατασκευασμένο από σίδηρο ναό που κατασκευάστηκε στην Βιέννη και μεταφέρθηκε στην Κωνσταντινούπολη από το Δούναβη.

Ο ναός του Αγίου Στεφάνου, ο οποίος θεωρείται σύμβολο του βουλγαρικού εθνικισμού, ολοκληρώθηκε το 1896 κατά την περίοδο της μεγάλης έντασης μεταξύ του Οικουμενικού Πατριαρχείου και των Βουλγάρων ορθοδόξων, την περίοδο της σύγκρουσης γύρω από την «Βουλγαρική Εξαρχεία».

Εμφανίσεις: 75652
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!