Βαρθολομαίος: «Κάνουμε εγκλήματα κατά της φύσεως» (ΦΩΤΟ)

Limni

Ακριτοχώρι, Γιώργος Φερδής

Την Λίμνη Κερκίνη επισκέφθηκε σήμερα το απόγευμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.

Ο Παναγιώτατος έγινε δεκτός με θέρμη από τον κόσμο της περιοχής, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε μικρός διάπλους στην λίμνη.

Ο κ. Βαρθολομαίος με την συνοδεία του είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν μέσα σε μια ηλιόλουστη ημέρα την χλωρίδα και την πανίδα της λίμνης.

Πανέμορφα τοπία, ανεκμετάλλευτα ακόμα και διάφορα είδη πουλιών που δροσίζονταν στα νερά της λίμνης.

Κατά την έξοδό του ο "Πράσινος Πατριάρχης", φανερά εντυπωσιασμένος και συγκινημένος μίλησε στους δημοσιογράφους επισημαίνοντας:

«Μια από τις ομορφότερες στιγμές του προγράμματός μου ήταν αυτή η σύντομη εκδρομή που κάναμε στην λίμνη Κερκίνης. Δεν είναι η πρώτη φορά που έρχομαι σε αυτά τα μέρη και εκτός αυτού έχω διαβάσει και διάφορα βιβλία και λευκώματα για τον υδροβιότοπο. Ξέρετε ότι με ενδιαφέρουν τα θέματα του Περιβάλλοντος και θέλω απλώς να εκφράσω την χαρά μου διότι είδα από κοντά αυτή την μαγεία, αυτό το τοπίο, αυτά τα θαυμαστά έργα του Θεού Δημιουργού και θέλω να ευχαριστήσω αυτούς που διοργάνωσαν την εκδρομή μας εδώ αλλά και να συγχαρώ όλους αυτούς, κυβερνητικοί φορείς και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και περιβαλλοντολογικών οργανώσεων για τις προσπάθειές τους να κρατήσουν αυτό τον μοναδικό τόπο στο επίπεδο το οποίο πρέπει να βρίσκεται».

Αναφέρθηκε με σκληρά λόγια στην καταστροφή που γίνεται σήμερα στο περιβάλλον, δίνοντας μια συμβουλή στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς της νέας γενιάς:

 «Όλοι πρέπει να αγαπούμε το περιβάλλον και να το προστατεύουμε διότι προήρθε από τα χέρια του Θεού. Την φύση την εμπιστεύθηκε σε εμάς τους ανθρώπους να την καλλιεργούμε, να την προσέχουμε. Εμείς βέβαια κάνουμε πολλές καταχρήσεις και εγκλήματα. Κάνουμε εγκλήματα κατά της φύσεως, κατά της δημιουργίας μόνο και μόνο για να έχουμε περισσότερο κέρδος, περισσότερα έσοδα ή για να αξιοποιούμε υπερβολικά κατά τρόπο εγωιστικό το φυσικό περιβάλλον χωρίς να σκεφτόμαστε τις αυριανές γενεές, οι οποίες έχουν τα ίδια δικαιώματα με εμάς στην φύση, στον πλανήτη, στην δημιουργία.»

Κλείνοντας τόνισε: «Εξαντλούμε πολλά είδη του οικοσυστήματος καταστρέφουμε, βλάπτουμε ενώ όπως είπε κάποιος, την φύση την έχουμε δανειστεί από τις γενεές που θα μας ακολουθήσουν, σε αυτούς ανήκει και εμείς κάνουμε κατάχρηση σκεπτόμενοι μόνο τον εαυτό μας εγωιστικά. Θέλω να παρακαλέσω τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να μεταδίδουν αυτό το μήνυμα του σεβασμού, της αγάπης και της προστασίας της φύσεως στην νέα γενιά, στα παιδιά στους μαθητές γιατί μόνο έτσι μπορούμε να ελπίζουμε ότι από οικολογικής πλευράς το αύριο θα είναι καλύτερο από το σήμερα».

Στην συνοδεία του Πατριάρχου ήταν οι Μητροπολίτες Ξάνθης κ. Παντελεήμονας και Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

limni2

 limni3

limni4

 

limni5

limni6

 

Εμφανίσεις: 54936
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!