Οικουμενικός: ''Κάναμε αγώνα για τους μη Ορθοδόξους αδελφούς''

epal

Ακριτοχώρι, Γιώργος Φερδής

Επίσκεψη στο Γυμνάσιο και Λύκειο ΕΠΑΛ πραγματοποίησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τους μαθητές στο αμφιθέατρο του σχολείου.

Στην είσοδο τον ανέμενε ο Διευθυντής των σχολίων και ο σύλλογος των καθηγητών.

Στην ομιλία του ο Παναγιώτατος προς τους μαθητές, τόνισε την βασική ανάγκη ύπαρξης της αγάπης μεταξύ των λαών αλλά και μεταξύ των ίδιων των ανθρώπων.

Μίλησε για τους αγώνες που έγιναν όλα αυτά τα χρόνια για να διατηρηθεί η ορθή πίστη μας αλλά και το πως διαδόθηκε σε άλλους λαούς.

Ενώ σημείωσε για τους διαφόρους αγώνες που κάναμε λέγοντας : «Κάναμε αγώνα για την αποστολή ορθοδόξου μαρτυρίας στους μη Ορθόδοξους Αδελφούς, ακόμη στους μη χριστιανούς, αγώνας εναντίον των φυλετικών διακρίσεων, εναντίον του ρατσισμού, αγώνας για να δείξουμε σε όλους ότι είμαστε μαθητές του Χριστού, χριστιανοί, και πώς θα το δείξουμε; Εάν αγαπάμε ο ένας τον άλλο, χωρίς διακρίσεις και χωρίς όρια».

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, χαιρέτησε στο τέλος όλους τους μαθητές, μετέφερε την ευλογία της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως και ευχήθηκε στα παιδιά καλή δύναμη στον αγώνα της ζωής.

Λίγο αργότερα ο κ. Βαρθολομαίος φύτεψε συμβολικά στο προαύλιο χώρο του Σχολείου ένα έλατο με την βοήθεια των μαθητών, τονίζοντας έτσι και τον τίτλο του ο Πράσινος Πατριάρχης.

epal1

 

epal2

Εμφανίσεις: 36955
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!