Το Σιδηρόκαστρο υποδέχθηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη (ΦΩΤΟ)

sidirok 

Σιδηρόκαστρο, Γιώργος Φερδής

Το Σιδηρόκαστρο επισκέφθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, σήμερα Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012.

Ο κ. Βαρθολομαίος στην πλατεία της πόλης, έγινε δεκτός με θέρμη από τους κατοίκους και τον Δήμαρχο Σιντικής, ο οποίος προσέφερε στον Παναγιώτατο έναν πίνακα ζωγραφικής με εικόνα από το Σιδηρόκαστρο.

Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας ευλόγησε τον λαό του Σιδηροκάστρου, ενώ τον ευχαρίστησε για την υποδοχή που του επιφύλαξαν.

Ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος μίλησε για διπλή χαρά σήμερα, καθώς ο κ. Βαρθολομαίος εορτάζει μαζί τους τα 21α γενέθλιά του από την εκλογή του.

Αμέσως μετά η πομπή με την συνοδεία της Μπάντας του Δήμου κατευθήνθηκαν στον Μητροπολίτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, όπου τελέστηκε η επίσημη Δοξολογία παρουσία των αρχών της πόλεως.

Λίγο αργότερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα εγκαινιάσει το Μουσείο Τριανταφύλλου και θα επισκεφθεί τα γραφεία της Μητροπόλεως.

Επίσης θα παραστούν οι Μητροπολίτες Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ, Σερρών και Νιγρήτης κ. Θεολόγος αλλά και ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Αρχιμ. Αλέξιος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το απόγευμα ο Παναγιώτατος θα έχει συνάντηση με τον Αρχηγό της Αξιοματικής Αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία να τον συναντήση στο Ησηχαστήριο του Τιμίου Προδρόμου όπου και διαμένει αυτές τις ημέρες.

sidir1

sidir2

sidir3

sidir4

sidir5

sidir6

sidir7

sidir8

sidir9

sidir10

sidir11

sidir12

sidir13

Εμφανίσεις: 73838
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!