Σιδηροκάστρου: ''Αγαπούμε και στηρίζουμε το ταπεινό Φανάρι'' (ΦΩΤΟ)

egkainia sidir

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Λαμπρή Πατριαρχική Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012 στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου στο Ακριτοχώρι Σιδηροκάστρου.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, συμπαραστατούμενος από τον Σεβ. Μηροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ, Σερρών κ. Θεολόγο, Σιδηροκάστρου κ. Μακάριο, Ζιχνών Ιερόθεος και τους Επισκόπους Θερμών κ. Δημήτριο και Τανάγρας κ. Πολύκαρπο.

Να αναφερθεί ότι ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας, τέλεσε με πάσα λαμπρότητα τα εγκαίνια του Καθολικού της Ιεράς Μονης του Τιμίου Προδρόμου.

Στα εγκαίνια παρέστησαν Υπουργοί, Βουλευτές, οι Αρχές του Τόπου, Εκπρόσωποι της Ιεράς Κοινότητας και πλήθος κόσμου.

Μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, προσφωνώντας τον κ. Βαρθολομαίο μεταξύ άλλων τόνισε: "Παναγιώτατε, θα συλλέξω άνθη ευγνωμοσύνης και θα τα καταθέσω ενώπιον Σας! Παναγιώτατε, Σας σεβόμεθα, σας αγαπούμε και σας τιμούμε".

"Θέλουμε να ξέρετε ότι στη δύσκολη πορεία Σας, δεν είστε μόνος και δεν θα είστε μόνος! Χίλια χιλιάδες και μύρια μυριάδες είναι μαζί Σας… Το ταπεινό Φανάρι το αγαπούμε, το στηρίζουμε και θα το στηρίζουμε πάντοτε γιατί όταν αυτό μένει όρθιο και εμείς όρθιοι θα είμαστε", πρόσθεσε ο Μητροπολίτης κ. Μακάριος.

Επίσης ο κ. Μακάριος σημείωσε: "Όλη η Οικουμένη, όλη η γη, διαρκώς θα κομμίζουμε καθηκόντως έλεον εις την Βασιλεύουσα για να ανάβετε την ακοίμητη κανδήλα της Παναγία των Βλαχερνών και της Μπαλουκλιώτισσας".

Στην συνέχεια τον Οικουμενικό Πατριάρχη προσφώνησε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Αρχιμ. Αλέξιος, ο οποίος μεταξύ άλλων ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην ανέγερση αυτού του Ναού.

Από την πλευρά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε σε όσους εκοπίασαν για την ανέγερση αυτού του περικαλλούς Ιερού Ναού.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Βαρθολομαίος αναφέρθηκε στην ιστορία της Αδελφότητας, η οποία έφτασε στο Ακριτοχώρι από το νησί της Σκοπέλου.

''Χαίρει, αληθώς σήμερον επί τοις εγκαινίοις ο Τίμιος Πρόδρομος, ο προστάτης και έφορος του Ιερού τούτου του Ησυχαστηρίου και του Ιερού Ναού αυτού, εις τον οποίον από τούδε θα υποδέχεται πάντα τους προστρέχοντας για να αναπλάθει τα ψυχάς των", ανέφερε ο κ. Βαρθολομαίος.

Επίσης τόνισε: "Τα τελούμενα σημερινά εγκαίνια αποτελούν το επιστέγασμα των κατά θεών αγωνισμάτων και θυσιών της θεολέκτου αδελφότητος ταύτης! Τα οποία χαρακτηρίζουν την σταυρική αλλά πανευφρόσινον μοναστική πολιτεία."

"Εις τους δυσχερείς τούτους καιρούς τους οποίους διέρχεται ο λαός του Θεού, ο μοναχισμός όπως βιώνεται εις το Ιερόν τούτο Ησυχαστήριο και ιδιώς εις το Άγιον Όρος, δύναται να μας δώσει μήνυμα ελπίδος!", πρόσθεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας ευχαρίστησε τους Υπουργούς και τους Άρχοντες του Τόπου, για την αγάπη τους προς το Ησυχαστήριο του Τιμίου Προδρόμου, τους Ιεράρχες και κληρικούς που συμμετείχαν στους εορτασμούς και τέλος τον Σεβ. Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου για την πατρική του αγάπη.

Τέλος εξήρε το έργο του Καθηγουμένου της Ι.Μ. Ξενοφώντος Αγίου Όρους και πνευματικού του Ιερού Ησυχαστηρίου Αρχιμ. Αλεξίου, καθώς και της Ηγουμένης της Ιεράς Μονής ταύτης Γερόντισσας Ιακώβης, τους οποίους εις ανάμνηση της ημέρας προσέφερε ένα Άγιο Δισκοπότηρο και μια Ποιμαντορική ράβδο.

Φωτογραφίες: Ακριτοχώρι, Γιώργος Φερδής

egkainia1

egkainia2

egkainia3

egkainia4

egkainia5

egkainia6

egkainia7

egkainia8

egkainia9

egkainia10

egkainia11

egkainia12

egkainia13

egkainia14

egkainia15

egkainia16

egkainia17

egkainia18

egkainia19

egkainia20

IMG 5720

IMG 5727

Εμφανίσεις: 104825
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!