Οικουμενικός Πατριάρχης: ''Πληρούμεθα πνευματικώς που βρισκόμαστε εδώ''

akritoxori9

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα, Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012 ο Πανηγυρικός Εσπερινός στο Ιερό Ησυχαστήριο του Τιμίου Προδρόμου στο Ακριτοχώρι Σιδηροκάστρου.

Να αναφερθεί ότι στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος αύριο Κυριακή 21 Οκτωβρίου θα τελέσει τα εγκαίνια του Καθολικού.

Στον Εσπερινό παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Μητροπολίτης Σταγών κ. Σεραφείμ, ο Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Βασίλειος, ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, ο Κοζάνης κ. Παύλος, ο Μητροπολίτης Ικονίου κ. Θεόκλητος, ο Μητροπολίτης Σερρών κ. Θεολόγος, ο Μητροπολίτης Ζιχνών κ. Ιερόθεος, ο Μητροπολίτης Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ και Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ.

Επίσης παρέστησαν ο Πρωτεπιστάτης του Αγίου Όρος Γέροντας Μάξιμος Ιβηρίτης, ο Ηγούμενος της Μονής Ξενοφώντος κ. Αλέξιος, Υπουργοί, Βουλευτές και οι Αρχές του τόπου.

Μετά το πέρας του Εσπερινού ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μάκαριος, καλωσορίζοντας τον Πατριάρχη μεταξύ άλλων τόνισε: «Είμαι όντως μακάριος για τα όσα συντελούνται στην Ιερά Μονή και την Μητρόπολη ταύτη».

Ο κ. Μάκαριος στη συνέχεια αναφέρθηκε στο έργο της Γερόντισσας Ιακώβης και του Ηγούμενου της Μονής Ξενοφώντος κ. Αλεξίου, οι οποίοι επί πολλές δεκαετίες δεν εργάστηκαν ''επί ματαίο'' αλλά ευλογήθηκαν από τον Θεό και τον Τίμιο Πρόδρομο και οι ίδιοι και τα έργα τους.

Σε άλλο σημείο ο κ. Μακάριος τόνισε: «Χαίρει μετά χαιρόντων,η υψηλή κορυφή της Ορθοδοξίας ο Πατριάρχης της οδύνης, αλλά και της χαράς. Ο Πατριάρχης ήρθε από την Πόλη των ονείρων, των παραδόσεων και των αναστεναγμών για τα αυριανά εγκαίνια. Όλοι τον υποδεχόμεθα μετά βαθυτάτου σεβασμού και αφοσιώσεως υιϊκής».

Από την πλευρά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, στην ομιλία του μεταξύ άλλων ανέφερε: «Με ιδιαίτερη ευφροσύνη καρδίας πληρούμεθα για αναζωογονούμεθα πνευματικώς, οσάκις εβρισκόμεθα εις τοιάυτας πνευματικάς οάσεις ως η παρούσα».

Στη συνέχεια ο κ. Βαρθολομαίος χαρακτήρισε τον μοναχισμό «σπονδυλική στήλη της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, ανά τους αιώνας», ενώ αναφέρθηκε στο αυριανό μυστήριο των εγκαινίων.

Τέλος ο Πατριάρχης αναφέρθηκε στους κόπους όλων εκείνων που μόχθησαν για τον Ναό αυτό, τονίζοντας ότι έγιναν μεγάλοι σωματικοί και πνευματικοί αγώνες.

Φώτο: Ακριτοχώρι, Γιώργος Φερδής

akritoxori

akritoxori1

akritoxori3

akritoxori8

akritoxori10

akritoxori11

akritoxori12

oik.akrit

akritoxori13

akritoxori6

Εμφανίσεις: 54527
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!