Επίτιμος Δημότης Καστοριάς ο Οικουμενικός Πατριάρχης (ΦΩΤΟ)

epitimos

Καστοριά, Αιμίλιος Πολυγένης (Φώτο: Γιώργος Φερδής)

Επίσκεψη στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Καστοριάς, πργαγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας, 2 Ιουλίου 2012 ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο υποδέχθηκε στην είσοδο του στολισμένου Δημαρχείου με πανό του Πατριάρχη, ο Δήμαρχος Καστοριάς κ. Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδης με άπαντα τα μέλη του Δημ. Συμβουλίου.

Στη συνέχεια σε αίθουσα του Δημαρχείου τον Πατριάρχη, προσφώνησε ο Δήμαρχος, ο οποίος ευχαρίστησε για ακόμη μια φορά τον κ. Βαρθολομαίο για την επίσκεψή του στην Βυζαντινή Καστοριά.

Επίσης ο κ. Χατζησυμεωνίδης αναφέρθηκε στην οικολογική ευαισθησία του κ. Βαρθολομαίου, τονίζοντας ότι αύριο το ενυδρείο που θα εγκαινιάσει θα ονομασθεί «Πατριάρχης Βαρθολομαίος».

Να σημειωθεί ότι με ομόφωνη απόφαση του Δημ. Συμβουλίου, ο Πατριάρχης αναγορεύθηκε επίτιμος Δημότης Καστοριάς.

Από την πλευρά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαρίστησε τον κ. Δήμαρχο για τα σπουδαία λόγια, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους για την Αβραμιαία φιλοξενία και υποδοχή που βιώνει αυτές τις ημέρες στην Καστοριά.

"Ευρισκόμενος από διημέρου εις την ωραίαν και ιστορικήν πόλιν σας, εντιμότατε κύριε Δήμαρχε, και αναστρεφόμενος μαζί με σας και τους ευγενείς πολίτας της Καστορίας αισθανόμεθα ήδη συμπολίτης και οικείος σας", ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Βαρθολομαίος.

Επίσης ο κ. Βαρθολομαίος αναφέρθηκε στην κρίση που περνά η κοινωνία, τονίζοντας: "Μίαν τοιαύτην κρίσιν διέρχεται και σήμερον ο κόσμος και η κοινωνία μας. Και η κρίσις αύτη δεν είναι απλώς οικονομική αλλά ηθική και πνευματική, ως πολλάκις είπομεν τας ημέρας ταύτας. Κατά συνέπειαν, δια την αντιμετώπισίν της δεν αρκούν μόνον οικονομικαί η δημοσιονομικαί αλλαγαί αλλ᾽ απαιτούνται εκ παραλλήλου και ηθικαί και πνευματικαί".

Τέλος πρόσθεσε: "Σας συγχαίρομεν εκ βάθους καρδίας δια τα μέχρι τούδε επιτεύγματά σας και επευλογούμεν πάντας υμάς, κύριε Δήμαρχε και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, και τα έργα σας, έτι δε και τους προσφιλεστάτους και ευγενείς κατοίκους της Καστορίας, τους από του νυν συμπολίτας της ημών Μετριότητος".

epitimosq

epitimos2

epitimos3

epitimos4

epitimos5

epitimos6

epitimos7

Εμφανίσεις: 51442
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!