Επίσκεψη Οικουμενικού Πατριάρχη στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ

dei5

Του απεσταλμένου μας, Γιώργου Φερδή

Τις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στην Κοζάνη επισκέφθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, σήμερα Σάββατο, 30 Ιουνίου 2012 τελευταία ημέρα της επισκέψεως του στην Κοζάνη.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης έτυχε θερμής υποδοχής από τον πρόεδρο και τους εκπροσώπους της ΔΕΗ, τους οποίους ευλόγησε για το ευθυνοφόρο έργο τους.

Στην προσφώνησή του, ο πρόεδρος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός παρουσίασε στον Οικουμενικό Πατριάρχη το φιλόδοξο επενδυτικό πρόγραμμα της ΔΕΗ, σε ορίζοντα δεκαετίας, που προβλέπει την αντικατάσταση παλιών ρυπογόνων λιγνιτικών μονάδων με νέες αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, αλλά και την αύξηση της αξιοποίησης των φυσικών πόρων (ηλιακών, αιολικών, κυματικών, κ.α.), με στόχο τη δραστική μείωση εκπομπών ρύπων τα επόμενα χρόνια.

Στη συνέχεια ο κ. Βαρθολομαίος ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Σταθμού και στους χώρους εργασίας, όπου ενημερώθηκε αναλυτικά για τα επιμέρους προγράμματα.

Επίσης ο Πατριάρχης τέλεσε αγιασμό στο παρρεκλήσιο του Αγίου Δημητρίου το οποίο βρίσκεται εντός του Σταθμού, ενώ ευλόγησε και το προσωπικό του ΑΗΣ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ομιλία του ο κ. Βαρθολομαίος, τόνισε την ανάγκη της προστασίας του περιβάλλοντος.

"Η μεγάλη αυτή ηλεκτρική μονάδα παραγωγής ρεύματος, πληροφορούμεθα ότι είναι η μεγαλύτερη της χώρας. Ενώ συμβάλει σημαντικά στην οικονομική ανάπτυξη της Κοζάνης", τόνισε μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης.

Σε άλλο σημείο ανέφερε: "Δυστυχώς όμως κατά τας ημέρας αυτάς, παρατηρήθηκε εκτροπή από της υγιούς περιεργασίας αντιλήψεως, και επιδιώκεται δι΄αυτής με κάθε τρόπο αύξηση του εισοδήματος".

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφέρθηκε και στην μόλυνση του περιβάλλοντος, τονίζοντας ότι η "περαιτέρω, εις τας αιτίας επιβαρύνσεως του περιβάλλοντος συγκαταλέγεται και η υπερβολική κατανάλωσις ηλεκτρικού ρεύματος".

Τέλος ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας, πρότεινε άλλους φυσικούς πὀρους παραγωγής ρεύματος, όπως την ηλιακή ενέργεια αντί για τον ληγνίτη.

"Ημείς ανεφέρθημεν εις την οικολογικήν κρίσιν, διότι εκ θεολογικής επόψεως παρουσιάζεται αλληλένδετος προς την καθημερινότητα του ανθρωπίνου βίου την οποίαν αντιπροσωπεύει η εργασία, εφ  όσον, εις τους πρωτοπλάστους ήδη, αι εντολαί της εργασίας και της φυλάξεως του Παραδείσου εδόθησαν εκ παραλλήλου", πρόσθεσε κλείνοντας ο κ. Βαρθολομαίος.

dei2

dei

dei1

dei4

dei6

Εμφανίσεις: 41044
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!