Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

IMG 9271

Του απεσταλμένου μας, Γιώργου Φερδή

Την έδρα της Περιφέρειας της Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη επισκέφθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος πριν από λίγο.

Στην είσοδο της περιφερείας τον ανέμενε ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Δακής με τους Αντιπεριφεριάρχες της περιοχής.

Αμέσως μετά μετέβησαν στο γραφείο του Περιφερειάρχη, όπου εκεί ο κ. Δακής χαρακτήρισε ιδιαίτερη ευλογία τον ερχομό του Πατριάρχου.

"Ο κόσμος αυτός ο ευσεβής της Δυτικής Μακεδονίας σας ετίμησε με την ψήφο του και εσείς ανταποκρίνεστε στις προσδοκίες του με τον καλύτερο τρόπο με στοργή, με αγάπη και με αποτελεσματικότητα όπως το πληροφορούμαι στο Φανάρι αλλά και όπως το διαπιστώνω κάθε φορά που έρχομαι πλησίον σας. Ο Θεός να ευλογεί τα έργα των χειρών σας και τα έργα των χειρών των συνεργατών σας και να επιδαψιλεύει κάθε άνωθεν ευλογία σε αυτόν τον ευσεβή και προσφιλέστατο λαό της Μακεδονίας", ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Βαρθολομαίος.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος τόνισε ότι φέρνει μαζί του τις ευλογίες του Οικουμενικού θρόνου, τονίζοντας ότι δεν είναι μόνο οι 4.000 που βρίσκονται στην Πόλη αλλά και όλοι εσείς είστε το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Εν συνεχεία κατευθύνθηκαν στην αίθουσα τύπου για τις ομιλίες, καθώς και για την απονομή τιμητικής διακρίσεως του Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

"Θεωρούμεν ότι η προσέλευσις εις την τιμητικήν ταύτην εσπερίδα εκφράζει την προσήλωσιν του υπερηφάνου λαού της περιοχής εις το Οικουμενικόν μας Πατριαρχείον και εις τα ιδανικά της Ορθοδοξίας και του Γένους, των οποίων εκείνο υπάρχει κατά παράδοσιν ο ανύστακτος θεματοφύλαξ", τόνισε ο Πατριάρχης.

Κλείνοντας ανέφερε: "Σήμερον, περισσότερον παρά ποτέ, οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί καλούμεθα δια της συμφώνου προς το Ιερόν Ευαγγέλιον βιοτής μας να αναδειχθώμεν πρωτοπόροι του πνεύματος και ευαγγελισταί της οικουμένης, εφαρμόζοντες εις την ζωήν μας τας ευαγγελικάς επιταγάς αι οποίαι δύνανται να δώσουν διέξοδα εις τα σύγχρονα, κατ' άνθρωπον, αδιέξοδα".

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν και Μητροπολίτες Δωδώνης Χρυσόστομος, Γρεβενών Σέργιος, Ζακύνθου Διονύσιος και Θεσσαλιώτιδος Κύριλλος.

0-aiani5

0-aiani6

0-aiani7

IMG 9274

Εμφανίσεις: 58524
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!