Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης

laografiko2

Του απεσταλμένου μας, Γιώργου Φερδή

Συνεχίζεται η επίσημη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, στην Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης.

Μετά την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία σήμερα το πρωί ο κ. Βαρθολομαίος και η συνοδεία του, επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στο ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης.

Στην είσοδο του μουσείου η Α.Θ.Π. έτυχε θερμής υποδοχής από τον Πρόεδρο Συνδέσμου και Γραμμάτων και Τεχνών κ. Πολυνεική Αγγέλη και τους υπαλλήλους του μουσείου, οι οποίοι φιλοξένησαν θερμά τον Πατριάρχη και τους Αρχιερείς.

"Μεγίστην εις τούτο συμβολήν έχει και το εντυπωσιακόν κτήριον του Μουσείου συνδυάζων την παραδοσιακή μακεδονικήν αρχιτεκτονική εις το εξωτερικό μετά της συγχρόνου τοιαύτης εις το εσωτερικό, ώστε να προσφέρη εις τον επισκέπτη οπουδήποτε και εάν ίσταται ούτος πανοραμική θέα όλων των ορόφων και των εκθεμάτων και να αναδεικνύηται τοιουτοτρόπως ο εν αυτώ φυλασσόμενος πλούτος", ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Βαρθολομαίος.

Σε άλλο σημείο ο Πατριάρχης τόνισε: "Πάντα ταύτα οφείλομε να τα αντιμετωπίζωμε μετά του προσήκοντος σεβασμού και διότι αποτελούν κειμήλια των προγόνων και των πατέρων μας, αλλά και διότι μας διδάσκουν ευγλώττως την ιστορία του ενδόξου αυτού τόπου εις τον οποίον ευρισκόμεθα".

Αμέσως μετά την ξενάγηση ο Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος υπέγραψε στο βιβλίο επισκεπτών, ενώ φωτογραφήθηκε με τους ενδεδυμένους την παραδοσιακή φορεσιά της Κοζάνης.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη συνόδευε ο εορτάζοντας Μητροπολίτης Σερβιών και Κοζάνης κ. Παύλος, αλλά και ο επίσης εορτάζοντας Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος.

Να αναφερθεί ότι την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, εκπροσώπησε ο Μητροπολίτης Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.

Εν συνεχεία παρατέθηκε επίσημο γεύμα προς τιμή της Α.Θ.Π. υπό του Μητροπολίτου Κοζάνης κ. Παύλου, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά όλους τους συνεργάτες του αλλά και όσους συμμετείχαν στην διοργάνωση της επισκέψεως του Οικουμενικού Πατριάρχου.

laografiko3

laografiko4

laografiko

laografiko5

laografiko6

laografiko7

laografiko8

laografiko9

laografiko10

Εμφανίσεις: 50531
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!