Βαρθολομαίος: «Πανηγυρίζουμε μαζί σας την αποκατάσταση του παλαιού ναού»

0-thir

Του απεσταλμένου μας, Γιώργου Φερδή

Κοζάνη - Τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βελβενού, τέλεσε σήμερα Πέμπτη 28 Ιουνίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Ο κ. Βαρθολομαίος στην προσφώνησή του, αναφέρθηκε στην απαραίτητη αναστήλωση των ναών επισημαίνοντας πως σήμερα «πανηγυρίζομεν μαζί σας την αποκατάσταση του παλαιού ναού της Θεοτόκου».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Παναγιώτατος ανέφερε ότι «πέραν από την πνευματική θεραπεία, η Εκκλησία από την ίδρυση της έχει έμπρακτο ενδιαφέρον και για την υλική πλευρά των ανθρώπων».

«Ο χώρος που περιστρέφεται η ζωή της Εκκλησίας είναι ο ιερός ναός, ο οποίος έλαβε και το όνομα εκκλησία. Ουδόλως θεωρούμεν τυχαίαν την συγκυρίαν ότι προερχόμενοι εκ της πόλεως της Υπερμάχου Στρατηγού πανηγυρίζομεν μαζί σας την αποκατάστασιν του παλαιού τούτου Ναού του φέροντος το σεπτόν Αυτής όνομα», πρόσθεσε ο κ. Βαρθολομαίος.

Ενώ πρόσθεσε: «Ήρθαμε στην πόλη σας ως πατέρας προς τα παιδιά του, η ελευσή σας φανερώνει τα αισθήματα σας διότι βλέπουμε την χαρά στα πρόσωπα σας» συνέχισε.

«Ευχόμεθα, ο παρών Ιερός Ναός, ο αφιερωμένος εις την ένδοξον Κοίμησιν της Υπερευλογημένης Θεοτόκου, ανακαινισμένος και συντηρημένος χάρις εις την μέριμναν του Ιερατικώς Προϊσταμένου και του εκκλησιαστικού συμβουλίου του, αλλά και χάρις εις το ενδιαφέρον του Ποιμενάρχου της Ιεράς ταύτης Μητροπόλεως κυρίου Παύλου, επί πολλάς εισέτι δεκαετίας και αιώνας να αποτελή την μικρογραφίαν της Θείας Κιβωτού, της Αγίας Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, και τον γαλήνιον λιμένα, εις τον οποίον οι κεκοπιακότες οδοιπόροι του βίου θα ευρίσκουν την ανάπαυσιν και την σωτηρίαν των», σημείωσε ο κ. Βαρθολομαίος.

0-thir1

0-thir2

0-thir3

0-thir4

0-thir5

0-thir6

0-thir7

0-thir8

Εμφανίσεις: 51723
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!