Οικουμενικός Πατριάρχης: «Οι πνευματικοί οφείλουν να καταρτίζουν τον λαό»

 

IMG 8730

Του απεσταλμένου μας, Γιώργου Φερδή

Κοζάνη - Στη σύναξη κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης, μίλησε σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.

Να αναφερθεί ότι η Σύναξη πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Κοζάνης.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη προσφώνησε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. Δωρόθεος Χαρτοματσίδης.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην ομιλία του, μεταξύ άλλων τόνισε ότι η συμπεριφορά των κληρικών πρέπει να είναι αντάξια, με την σημερινή εποχή.

Συγκεκριμένα προέτρεψε τους ιερείς να υποδεικνύουν στον λαό «τα άνω φρονεί, μη τα επί της γης» και να τον διδάσκουν να ζει τη ζωή εκείνη «ήτις κέπρυπται συν το Χριστώ εν τω Θεώ».

«Η σημερινή κρίσης συνδέεται ασφαλώς με την απομάκρυνση μας, από τον Κύριο, όχι όμως με την έννοια της τιμωρίας», σημείωσε ο κ. Βαρθολομαίος, αναφερόμενος στην κρίση.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης ανέφερε: «Οι πνευματικοί οφείλουν να καταρτίζουν τον λαό, και να διδάσκουν την σωστή πνευματική ζωή».

Επίσης ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας, σημείωσε ότι «η Εκκλησία μας, είναι αγία και τελεία, όπως τέλειος και άγιος είναι ο αρχηγός και κεφαλή αυτής Ιησούς Χριστός».

Κλείνοντας ο κ. Βαρθολομαίος τόνισε: «Αν ζούμε ευαγγελικώς και θυσιαστικώς, η ζωή μας θα είναι ζωντανή μαρτυρία του σταυρωθέντος λόγου του Θεού».

sinaxi1

sinaxi

sinaxi2

sinaxi5

sinaxi6

Εμφανίσεις: 57849
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!