Αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου στον Μόσχας Κύριλλο

99
 

Την αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Δαρδανελίων κ. Νικήτα και μέλη τον Αρχιμανδρίτη Βησσαρίωνα Κομζία και την Ηγουμένη της Ιεράς Γυναικείας Σταυροπηγιακής Μονής Εικοσιφοίνισσας μοναχής Αλεξίας, δέχθηκε στην Πατριαρχική του κατοικία στην Ιερά Μονή του Αγίου Δανιήλ, σήμερα 25 Μαΐου 2012 ο Αγιώτατος Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος.

Επίσης παρέστησαν ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΤΕΕΣ πρωθιερέας Νικόλαος Μπαλασώφ και ο Γραμματέας του ΤΕΕΣ επί των διορθοδόξων σχέσεων πρωθιερέας Ίγκορ Γιακιμτσούκ.

Καλωσορίζοντας εγκαρδίως τους προσκεκλημένους ο Πατριάρχης επεσήμανε ότι η συμμετοχή της αποστολής της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως στους εορτασμούς των Ημερών των Σλαβικών Γραμμάτων και του Σλαβικού Πολιτισμού έχει γίνει πλέον παράδοση.

«Έχει ιδιαίτερη σημασία για μάς αυτή την ημέρα η παρουσία των απεσταλμένων του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως στους εορτασμούς των Ημερών της Σλαβικής Γραφής και του Σλαβικού Πολιτισμού, διότι οι άγιοι αυτάδελφοι Κύριλλος και Μεθόδιος εστάλησαν με την αποστολή τους από την Κωνσταντινούπολη», πρόσθεσε ο Πατριάρχης Μόσχας.

Επίσης ο Πατριάρχης Κύριλλος ενημέρωσε τους παρισταμένους για την παράδοση των εορτασμών των Ημερών της Σλαβικής Γραφής και του Πολιτισμού, το ρόλο της Εκκλησίας στη ζωή της ρωσικής κοινωνίας, καθώς και για τη δημόσια συζήτηση του θέματος.

Ακόμη αξιολόγησε θετικά την αύξηση των προσκυνηματικών περιηγήσεων από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας προς τα ιερά προσκυνήματα του Βυζαντίου.

«Είναι σημαντικό οι άνθρωποι να έρχονται σε επαφή με τα ιερά της Μικράς Ασίας και ιδίως να επισκέπτονται την Κωνσταντινούπολη, να θαυμάζουν την Αγία Σοφία. Αυτό ενισχύει την ενότητά μας. Με την επαφή με τα ιερά ζωντανεύουν στη μνήμη των ανθρώπων οι λησμονημένες ήδη από αυτούς σελίδες της ιστορίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας.

Ο Αγιώτατος Πατριάρχης Κύριλλος ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους και ζήτησε να μεταφέρουν τις εύχες του στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Από την πλευρά της η Αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέφρασε τηω βαθιά της ευχαριστία για τη θερμή φιλοξενία της οποίας έτυχε η αποστολή κατά την παραμονή της στη Μόσχα.

Ο Μητροπολίτης Νικήτας επεσήμανε ότι έφθασαν εδώ, για να δει ο λαός την ενότητα των Εκκλησιών.

Ακόμα διαβίβασε την αγάπη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου προς την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας και προσωπικά προς τον Προκαθήμενό της.

Ακόμα ο κ. Νικήτας εχήθηκε ο Θεός να χαρίσει στον Πατριάρχη Κύριλλο υγεία και πολλά χρόνια της ευλογημένης και καρποφόρου Πρωθιεραρχικής διακονίας.

Τέλος, υπογράμμισε ότι το ποιμαντικό έργο του κ. Κυρίλλου δεν είναι καθόλου εύκολο και ιδίως αυτή την εποχή.

«Προσευχόμαστε για Σας και για το λαό σας όπως και εσείς προσεύχεσθε για τον Πατριάρχη μας», είπε ο Ιεράρχης του Οικουμενικού Θρόνου.

Εμφανίσεις: 52740
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!