Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε το Άγιο Πάσχα στην Πρίγκηπο

prigkipo4

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε το Πάσχα στην Πρίγκηπο.

Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πριγκιποννήσων κ. Ιακώβου, τελέσθηκε η Ακολουθία της Αποκαθηλώσεως, η περιφορά του Επιταφίου και η Ανάσταση του Κυρίου μας σε Ιερούς Ναούς του νησιού, παρουσία και πολλών Ελλήνων προσκυνητών, μεταξύ τους και αποστολή από το Ίδρυμα Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού Θεσσαλονίκης, την Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης και από το Κέντρο Οικουμενικός Ελληνισμός.

Συγκεκριμένα ο Σεβασμιώτατος κ. Ιάκωβος χοροστάτησε και λειτούργησε στον Ιερό Ναό της Παναγίας, που λειτουργεί πλέον πλήρως ανακαινισμένος από χορηγίες των παραπάνω προσκυνητών, τελώντας τον Εσπερινό της Αποκοθηλώσεως και την Ακολουθία της Αναστάσεως και της Θείας Λειτουργίας, ενώ την Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου τέλεσε στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου με την περιφορά του Επιταφίου στα σοκάκια της Πριγκίπου.

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο Μητροπολίτης Πριγκιποννήσων απένειμε Διακρίσεις στους συντελεστές της ανακαινίσεως του Ιερού Ναού της Παναγίας με την έγκριση και παρουσία των επιτοπίων Αρχών αλλά και την συνεργασία με την Κοινότητα Ρωμιών Πριγκήπου, η οποία και ανέδειξε το τωρινό πρόβλημα που Πριγκήπου είναι η αποκατάσταση του μεγαλοπρεπούς κτηρίου του σχολείου, αρχών του 20ου αιώνος, ώστε οι μαθητές, περί τους 10 σήμερα, να επανέλθουν στον οικείο χώρο μετά τους σεισμούς. Προβλέπεται το κτήριο να χρησιμοποιηθεί και ως Κέντρο Πολιτισμού και φιλοξενίας.

Τέλος, οι Έλληνες προσκυνητές επισκέφτηκαν την Χάλκη, την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος και την Θεολογική Σχολή της Χάλκης, τους οποίους υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προύσης Ελπιδοφόρος, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής και Σχολάρχης και Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

prigkipo2

prigkipo

prigkipo1

prigkipo3

prigkipo6

Εμφανίσεις: 130542
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!