Το Οικουμενικό Πατριαρχείο καθαίρεσε Παϊσιο και Βικέντιο

bikent-paisi-bath

Στην καθαίρεση του Μητροπολίτη Τυάνων κ. Παϊσίου και του Επισκόπου Απαμείας κ. Βικεντίου, προχώρησε η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Το ανακοινωθέν του Πατριαρχείου έχει ως εξής:

Ανακοινούται, ότι κατά την σημερινήν συνεδρίαν της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, επί εισηγήσει της Κανονικής Επιτροπής και κατόπιν εκτενούς συζητήσεως, επεβλήθη ομοφώνως η ποινή της καθαιρέσεως, δια τα εις α υπέπεσoν κανονικά παραπτώματα, εις τους Μητροπολίτην Τυάνων Παΐσιον και Επίσκοπον Απαμείας Βικέντιον, πρώην Ηγούμενον και αναπληρωτήν αυτού, αντιστοίχως, της εν Αστορία Νέας Υόρκης Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, οίτινες και επανήχθησαν εις τας τάξεις των μοναχών.

Εξ αυτών, ο πρώτος παρέστη και απελογήθη ενώπιον του Ιερού Σώματος, ενώ ο Επίσκοπος Απαμείας, ευρισκόμενος εν Αμερική, εδήλωσεν αδυναμίαν ανταποκρίσεως εις την κλήσιν της Εκκλησίας και εμφανίσεως ενώπιον της Αγίας και Ιεράς Συνόδου.

Εν τοις Πατριαρχείοις, τη 28η Μαρτίου 2012

Εμφανίσεις: 70645
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!