Συνάντηση Γ. Παπανδρέου με Οικουμενικό Πατριάρχη

gap-barth

Η συνάντηση των δύο ανδρών έγινε στο Φανάρι, στο περιθώριο της επίσκεψης του κ. Παπανδρέου στην Κωνσταντινούπολη, όπου προεδρεύσει σε συνεδρίαση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για τον Αραβικό κόσμο.

Τόσο ο κ. Παπανδρέου όσο και ο Οικουμενικός Πατριάρχης, εξέφρασαν τη χαρά τους για τη συνάντηση.

«Να είστε βέβαιος ότι, μετά ή άνευ θεσμικής ιδιότητος, το πρόσωπό σας, η παρουσία σας κοντά μας είναι πάρα πολύ προσφιλής πάντοτε. Σας θεωρούμε πολύτιμο φίλο του Πατριαρχείου μας, προσωπικά δικό μου φίλο», είπε ο κ.κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη μητέρα του τέως πρωθυπουργού, την κ. Μαργαρίτα Παπανδρέου, με την οποία γνωρίζεται πολλά χρόνια.

«Σας αγαπούμε ως οικογένεια και ευχόμεθα να έχετε όλες τις ευλογίες του Θεού και για τώρα και για το μέλλον», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε τη στήριξή του στο Πατριαρχείο, αλλά και το έργο του Οικουμενικού Πατριάρχη, που είναι «πάντα πολύ σημαντικό για την οικουμενική αντίληψη» σχετικά με τα θέματα του διαλόγου, των θρησκειών, των πολιτισμών.

Μάλιστα, ο τέως πρωθυπουργός αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ευαισθησία του κ.κ. Βαρθολομαίου για το περιβάλλον, ένας τομέας στον οποίο πρωτοστάτησε «σε εποχές που δεν ήταν και της μόδας».

Παράλληλα, ο κ. κ. Βαρθολομαίος υπογράμμισε τους διαθρησκειακούς διαλόγους του Πατριαρχείου με το Ισλάμ και τον Ιουδαϊσμό, πριν από 25 χρόνια.

«Το Πατριαρχείο μας είχε πάντοτε μια ευρύτητα αντιλήψεως, είχε πάντοτε ανοιχτούς ορίζοντες και εγώ απλώς είμαι φορεύς αυτής της αντιλήψεως» σημείωσε.

Επίσης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης υποστήριξε ότι σήμερα οι συνθήκες είναι καλύτερες για το Φανάρι, την Ομογένεια και τις μειονότητες, κάτι που απέδωσε «στην τολμηρά ηγεσία του Ερντογάν και της κυβερνήσεώς του», ενώ αναφέρθηκε στη δέσμευση του τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου για το άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, ένα ζήτημα στο οποίο μένουν «ολίγα νομικά κωλύματα» που θα επιλυθούν με τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Εμφανίσεις: 31697
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!