Καταδίκασε την επίθεση δημοσιογράφου ο Οικουμενικός

ImageΜε αφορμή τον χθεσινό ξυλοδαρμό του Εκδότη της εφημερίδος «Ηχώ» κ. Ανδρέα Ρομπόπουλο, στην περιοχή

του Πέρα στην Κωνσταντινούπολη από δύο αγνώστους οπλισμένους με ρόπαλα, αναφέρθηκε σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος από τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγ. Νικολάου.

Ο Πατριάρχης τέλεσε σήμερα την πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Τζιμπάλι, εκεί στο κήρυγμα του καταδίκασε την χθεσινή βίαια αυτή πράξη εναντίον του εκδότη της εφημερίδος «Ηχώ», κατονομάζοντας τις πράξεις αυτές ως «κρούσματα φανατισμού και μισαλλοδοξίας».

Στην συνέχεια ανέφερε στο Εκκλησίασμα πως «Είμαι βέβαιος ότι οι δυνάμεις Ασφαλείας θα εξιχνιάσουν τα αίτια, της απρόκλητης και αδικαιολόγητης αυτής επίθεσης».

Τέλος αναφέρθηκε στην πνευματική ευθύνη που φέρει στην Κωνσταντινούπολη ο Πατριάρχης, για την προστασία των Ορθοδόξων και των λίγων Ομογενών που ζουν εκεί τονίζοντας: « Γνωρίζω πως τέτοια κρούσματα συμβαίνουν και σε άλλες χώρες του κόσμου, αλλά εμάς μας ενδιαφέρει εδώ, για την προστασία των ολίγων Ομογενών της Πόλης της οποίας την πνευματική ευθύνη φέρει ο εκάστοτε Οικουμενικός Πατριάρχης».

Ο κ. Ανδρέας Ρομπόπουλος μεταφέρθηκε αμέσως στο Γερμανικό Νοσοκομείο Κωνσταντινούπολης, όπου το έκαναν ράμματα στο κεφάλι.


Εμφανίσεις: 85567
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!