Ο Οικουμενικός ευχαρίστησε την Τουρκική Κυβέρνηση

Image
Θεία Λειτουργία στα Μύρα
Στα σημαντικότερα γεγονότα του 2007 αναφέρθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος,  στην πρωτοχρονιάτικη Θεία Λειτουργία στον Πατριαρχικό Ναό στο Φανάρι με αφορμή την νέα χρονιά. 

Στην ομιλία του ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαρίστησε την Τουρκική Κυβέρνηση, για την χορήγηση αδείας που δόθηκε έτσι ώστε να τελούνται τα μυστήρια στο Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στα Μύρα σημερινό (Ντεμρέ).

 

Ο κ. Βαρθολομαίος αναφέρθηκε στο γεγονός της αδείας που παραχωρήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού ως ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα του 2007.

 

Ο Ιερός Βυζαντινός Ναός του Αγίου Νικολάου στα Μύρα – σημερινό Ντεμρέ – περιέχει τον τάφο του Αγίου Νικολάου, πολλές τοιχογραφίες, πανέμορφα ψηφιδωτά και χρόνια τώρα ήταν εγκαταλελειμμένος.

 

Στις 29 Οκτωβρίου του 2007 επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στα Μύρα ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Gunay,  ο οποίος έδωσε εντολή στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας να διαθέσει 40.000 YTL για την άμεση συντήρηση του Ιερού Ναού.

 

Το έργο περιλαμβάνει άμεσες επισκευές στην στέγη του Ναού, επισκευή των αντλιών που αφαιρεί τα όμβρια ύδατα, καθώς και την προστασία των τοιχογραφιών και των ψηφιδωτών από την υγρασία και τον ηλιακό φως.

 

Ο Πατριάρχης ανέφερε πως μετέβη στην Άγκυρα δύο φορές μέσα στο 2007, για να συζητήσει με τους Τούρκους αξιωματούχους, τα προβλήματα της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας.

 

Επίσης ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφέρθηκε και σε άλλα σημαντικά γεγονότα του 2007, όπως την ομιλία του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, σχετικά με την αναγκαιότητα του διαθρησκευτικού διαλόγου, που υπογράμμισε και την σημασία του διαλόγου με τον μουσουλμανικό κόσμο.

 

Τέλος αναφέρθηκε και στο ευαίσθητο θέμα του περιβάλλοντος που τόσο πολύ τον απασχολεί, συγκεκριμένα ο Πατριάρχης έκανε μια αναφορά για το συμπόσιο των Θρησκευτικών Ηγετών όπου παρέστη στις 6 – 13 Σεπτεμβρίου στην Γροιλανδία.

 

 

photο: ec-patr.org

Εμφανίσεις: 49185
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!