Αναδιοργανώνει το Πατριαρχείο ο Βαρθολομαίος

ImageΣε διοικητικές αλλαγές θα προχωρήσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, μετά τις παραιτήσεις των δύο Μητροπολιτών, όπως είχε αποκαλύψει πρώτη η Romfea.gr,

 

όπως αυτή του Μητροπολίτη Σεβαστείας κ. Δημήτριου από το Ιδιαίτερο Πατριαρχικό Γραφείο, και του Μητροπολίτη Φιλαδελφείας κ. Μελίτων από τα καθήκοντα, του συντονιστή των Πατριαρχικών Γραμματειών.

 

Ο Μητροπολίτης Σεβαστείας κ. Δημήτριος κατείχε την θέση του Διευθυντή του Ιδιαίτερου Πατριαρχικού Γραφείου επί 17 ολόκληρα χρόνια, πλέον όμως δεν θα ασκεί αυτά τα καθήκοντα.

 

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος ήδη σκέφτεται, να καταργήσει ολοκληρωτικά το Ιδιαίτερο Πατριαρχικό Γραφείο.

 

Να αναφερθεί πως ο κ. Βαρθολομαίος πριν λίγο καιρό λόγω της οικιοθελούς παραίτησης μετά από 10 χρόνια του Μητροπολίτη Ικονίου κ. Θεόληπτου από την Μεγάλη Πρωτοσυγκελλία, προήγαγε σε Μέγα Πρωτοσύγκελο του Οικουμενικού Θρόνου τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιδιάκονο κ. Στέφανο.

 

Μια ακόμα αλλαγή ήταν αυτή της Αρχιγραμματείας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου όπου για 12 χρόνια ήταν ο Μητροπολίτης Φιλαδελφείας κ. Μελίτων, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον ως τότε υπογραμματέα αρχιμανδρίτη Ελπιδοφόρο Λαμπρυνιάδη.

 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος πριν αναχωρήσει για την Τεργέστη και την Ρώμη, ανάθεσε το έργο του Πατριαρχικού Επίτροπου του Οικουμενικού Θρόνου, στον νεότερο ίσως των Μητροπολιτών, Μητροπολίτη Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίο.

 

Τέλος αυτό δείχνει πως ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος αλλάζει ριζικά την Πατριαρχική Αυλή, δίνοντας έτσι το μήνυμα πως ξεκινάει μια νέα αρχή για το Οικουμενικό Πατριαρχείο. 
Εμφανίσεις: 68656
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!