Την Ίμβρο επισκέφθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης

ImageΣτην γενέτειρα του την Ίμβρο βρέθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, όπου παρέμεινε για δύο ημέρες, εκφράζοντας την ελπίδα και την αισιοδοξία του, για το μέλλον της Ίμβρου.

 

 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης απευθυνόμενος σε κληρικούς του νησιού, παρουσία του Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου και Υπέρτιμου Έξαρχου Αιγαίου Πελάγους κ. Κύριλλου τόνισε: «Και αυτή τη φορά που βρίσκομαι στην Ίμβρο, όπως σε κάθε επίσκεψη μου, σε κάθε επιστροφή μου εις το πάτριο έδαφος, αισθάνομαι ότι ανανεώνομαι, ότι παίρνω δυνάμεις για να συνεχίσω τα δύσκολα καθήκοντα μου».

 

Στην συνέχεια της σύντομης ομιλίας του ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ευχαρίστησε τον Θεό που κατάγεται απο την Ίμβρο, αλλά και να γεννηθεί απο καλούς γονείς: «Είμαι ευγνώμων στον Θεό διότι με έκανε να είμαι Ίμβριος, να γεννηθώ εδώ από καλούς γονείς και ανάμεσα σε συγχωριανούς και συμπατριώτες, οι οποίοι είναι πιστοί στις παραδόσεις του τόπου μας και του Γένους μας».

 

Ακόμα αναφερόμενος για το μέλλον του νησιού της Ίμβρου ο κ. Βαρθολομαίος τόνισε, πως χαίρεται που οι νεολαία αγαπάει το νησί και έρχεται τα καλοκαίρια, με αφορμή να δένονται πολύ με την Ίμβρο.

 

Κλείνοντας ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος έδωσε ελπίδες σε όλους, για την αναγέννηση του νησιού τονίζοντας:«Έχω ελπίδες, και όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε, να αναγεννηθεί ο τόπος μας, να υπάρξουν προοπτικές και δυνατότητες επιστροφής, παλιννοστήσεως, επανεγκαταστάσεως και δυνατότητες να δημιουργηθούν νέες επαγγελματικές προοπτικές, οι οποίες και θα αποτελέσουν το υπόβαθρο της επιστροφής και της ανασυγκροτήσεως της τοπικής κοινωνίας μας».
Εμφανίσεις: 68689
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!