Στη Ρώμη ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

ImageΓια την Ρώμη θα αναχωρήσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ώστε να συμμετάσχει στην Θρονική Εορτή της Εκκλησίας της Ρώμης,

αλλά και στα εγκαίνια των εορτασμών του έτους του Απόστολου Παύλου που θα κηρύξει ο Πάπας Βενέδικτος XVI.

 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος ανταποκρίθηκε στην αδελφική πρόσκληση του Πάπα Βενέδικτου, με αφορμή να συμμετάσχει στην Θρονική Εορτή της Εκκλησίας της Ρώμης.

 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα συνοδεύετε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιταλίας κ. Γεννάδιο, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Περγάμου κ. Ιωάννη και από τον Αρχιεπίσκοπο Ιεραπόλεως κ. Αντώνιο της εν Αμερική Ουκρανικής Εκκλησίας.

 

Να αναφέρουμε πως ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα βρεθεί για πρώτη φορά στην Θρονική Εορτή της Εκκλησίας της Ρώμης, ως αντίδωρο στην επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου στην Θρονική Εορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου το 2006.

 

Τέλος στα πλαίσια της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ρώμη θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις και συζητήσεις μεταξύ των δύο Προκαθημένων για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, αλλά θα διεξαχθούν και οι καθιερωμένες συνομιλίες μεταξύ των Αντιπροσωπειών των δύο Εκκλησιών.
Εμφανίσεις: 44932
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!