Ο Βαρθολομαίος θα προεξάρχει της Εξοδίου Ακολουθίας

ImageΟ Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος σύμφωνα με τον γραμματέα των Διορθόδοξων Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας πρωθιερέα π. Νικόλαο Μπαλασόφ, θα προεξάρχει της εξοδίου ακολουθίας

του μακαριστού Πατριάρχη Αλέξιου Β΄.

 

Στην εξόδιο ακολουθία παρών θα είναι ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ο Πατριάρχης Γεωργίας κ. Ηλίας Β΄, ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ, ο Αρχιεπίσκοπος Τσεχίας και Σλοβακίας κ. Χριστόφορος, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ. Αναστάσιος, εκ μέρους της Σερβικής Εκκλησίας ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου κ. Αμφιλόχιος και απο την Κυπριακή Εκκλησία ο Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος.

 

Επίσης από την Καθολική Εκκλησία θα παραστούν οι Καρδινάλιοι Ουώλτερ Κάσπερ και ο Καρδινάλιος Ρότζερ Etchegaray, από την Αρμενικοί Εκκλησία ο Πατριάρχης των Αρμενίων Καρέκιν Β΄,  καθώς και αντιπροσωπείες άλλων δογμάτων.

 

Να αναφερθεί για ακόμη μια φορά πως αύριο Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008 στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Σωτήρος εδώ στην Μόσχα, η Θεία Λειτουργία θα ξεκινήσει στις 08:00 και η κηδεία θα τελεστεί στις 13:00 στον Ιερό Ναό των Θεοφανείων της Μόσχας.

 

Τέλος ο Πρόεδρος της Ρωσίας κ. Ντιμίντρι Μεντβέντεφ με απόφαση του, πρότεινε σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς της Ρωσίας, την Τρίτη ημέρα της ταφής του μακαριστού Πατριάρχη Μόσχας Αλεξίου Β΄ να ακυρώσουν το ψυχαγωγικό τους πρόγραμμα.

 

Επίσης πρότεινε στους Ραδιοτηλεοπτικούς Οργανισμούς να καλύψουν αύριο την Θεία Λειτουργία, και την ταφή του μακαριστού Πατριάρχη, ο οποίος όπως αναφέρει θα ζει για πάντα στην μνήμη του λαού της Ρωσίας.
Εμφανίσεις: 41931
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!