Ο Οικουμενικός Πατριάρχης για τον Πατριάρχη Κύριλλο

Image
Βαρθολομαίος - Κύριλλος
Για την προσπάθεια του νέου Πατριάρχη Μόσχας και Πάσης Ρωσίας κ. Κύριλλου Α΄, ώστε να αντιμετωπίσει την εκκοσμίκευση «η οποία είναι ιδιαίτερα αισθητή στις Δυτικές Κοινωνίες», καθώς και στον

επανευαγγελισμό των πιστών, «που προβάλλεται από κάποιους ως λύση για την αντιμετώπιση της» αναφέρθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.

 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος απευθυνόμενος στους πιστούς που βρέθηκαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους Βεβεκίου στο Βόσπορο, υπογράμμισε πως «Στις δικές μας κοινωνίες δεν αισθανόμεθα την ανάγκη να μιλήσουμε για τον επανευαγγελισμό των ανθρώπων, όπως συμβαίνει στην Καθολική Εκκλησία και γενικότερα στις δυτικές Κοινωνίες, όπου αισθάνονται αυτή την ανάγκη, διότι εισήλθε η εκκοσμίκευση και πάρα πολλά πράγματα στην παραδοσιακή ζωή των Χριστιανών στην Ευρώπη και γενικότερα στη Δύση, έχουν ανατραπεί».

 

Επίσης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος τόνισε ότι «Ο νέος Πατριάρχης της Ρωσίας, ο αδελφός Κύριλλος, από τις πρώτες ημέρες της αναρρήσεως του στον Πατριαρχικό Θρόνο της Αγιωτάτης Εκκλησίας της Ρωσίας αισθάνθηκε την ανάγκη να μιλήσει για την εκκλησιοποίηση ή εκκλησιαστικοποίηση. Ο άνθρωπος, δικαίως, ύστερα από τόσα χρόνια αθεΐας και διωγμών στην χώρα του και στην Εκκλησία του θέλει να αποκαταστήσει τις χριστιανικές αξίες και να επαναφέρει το Ευαγγέλιο στο κέντρο της ζωής των Ρώσων Ορθοδόξων».

 

Τέλος ο κ. Βαρθολομαίος συνέχισε και κατέληξε «Στα περίπου 20 χρόνια που διέρρευσαν από την κατάρρευση του αθεϊστικού καθεστώτος, στις αρχές της δεκαετίας του '90, έχουν γίνει πολλά βήματα και ο μακαριστός πατριάρχης Αλέξιος πέτυχε πολλά. Όμως, ασφαλώς, υπολείπονται πολύ περισσότερα και σε αυτόν τον αγώνα απεδύθη ήδη ο νέος πατριάρχης Ρωσίας».
Εμφανίσεις: 52202
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!