Συναντήθηκαν Ομπάμα και Οικουμενικός Πατριάρχης

ImageΜε τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής κ. Μπαράκ Ομπάμα, συναντήθηκε πριν από λίγο ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος

στην Κωνσταντινούπολη για περίπου 15 λεπτά.

 

Η συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, διεξήχθη σε ειδική αίθουσα του ξενοδοχείου όπου διαμένει ο Πρόεδρος της Αμερικής, και σύμφωνα με τον κ. Βαρθολομαίο η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα.

 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης χαρακτήρισε τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών κ. Ομπάμα, «ευγενικό και απλό άνθρωπο».

 

Επίσης τον ευχαρίστησε για την χθεσινή αναφορά του, για τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση, τονίζοντας ότι η επαναλειτουργία της συνιστά ζήτημα ουσίας για το Οικουμενικό Πατριαρχείο, για το παρόν του και το μέλλον του, ενώ διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται για ζήτημα γοήτρου.

 

Ακόμη ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας επισήμανε, ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο υποστηρίζει την Ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας.

 

Τέλος στην συνάντηση, παρών ήταν και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος και ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Ραμ Εμάνιουελ. 
Εμφανίσεις: 52378
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!