Ο Οικουμενικός Πατριάρχης και η Ιερά Σύνοδος για το λαό της Αϊτής

Image

Ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα το Οικουμενικό Πατριαρχείο με αφορμή το καταστροφικό σεισμό στην Αϊτή, όπου εκφράζει την συμπαράσταση του προς τις οικογένειες των θυμάτων και κάνει έκκληση για ανθρώπινη αλληλεγγύη.

Το ανακοινωθέν του Οικουμενικού Πατριαρχείου

To Οικουμενικόν Πατριαρχείον με πολλήν οδύνην επληροφορήθη την φοβεράν συμφοράν η οποία έπληξε την Αϊτήν, εν από τα πτωχότερα κράτη της οικουμένης, εις το οποίον και ζουν περισσότεροι από χιλίους Ορθόδοξοι Αϊτιανοί, με ιερείς και ενορίας, που υπάγονται εις την Ιεράν Μητρόπολιν Μεξικού.

Ο τρομερός σεισμός, εκτός από τας εκατοντάδας των νεκρών, άφησεν οπίσω του μυριάδας αστέγων, τραυματιών, ορφανών και εντελώς εξαθλιωμένων, στερουμένων των πάντων και απηλπισμένων συνανθρώπων μας.

Η εικών είναι φρικώδης και αι ανάγκαι του λαού και της Χώρας κυριολεκτικώς ανυπολόγιστοι!

Την σκληράν αυτήν και τραγικωτάτην δια τον Αϊτιανόν λαόν ώραν, διάπυροι προσευχαί απευθύνονται και εν Φαναρίω και εις τας ανά τον κόσμον Μητροπόλεις και εκκλησιαστικάς Κοινότητας του Οικουμενικού Θρόνου υπέρ αυτού.

Η Α. Θ. Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος, και η περί Αυτόν Αγία και Ιερά Σύνοδος εκφράζουν την βαθείαν συμπάθειάν των προς τον Αϊτιανόν λαόν, ενώ παραλλήλως απευθύνουν θερμοτάτην έκκλησιν δι’ άκρως επείγουσαν έμπρακτον εν αγάπη και ανθρωπίνη αλληλεγγύη συμπαράστασιν προς αυτόν.

Ανετέθη ήδη εις τον Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην Μεξικού κ. Αθηναγόραν η ευθύνη του συντονισμού των ενεργειών δια την συγκέντρωσιν και αποστολήν οικονομικής και λοιπής ανθρωπιστικής βοηθείας εις Αϊτήν

Εμφανίσεις: 35366
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!