Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εγκαινίασε μονάδα αιμοκάθαρσης

ImageΟ Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, εγκαινίασε πριν από λίγο τη νέα υπερσύγχρονη μονάδα αιμοκάθαρσης, του Ομίλου Νεφρολογικών Κέντρων ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ.

Ένα κτίριο 1200 τ.μ. και δυναμικότητας 100 ασθενών, τοποθετημένο σε ένα  καταπράσινο περιβάλλον τεσσάρων στρεμμάτων, πλήρως εναρμονισμένο με το πανέμορφο τοπίο της Μεσσήνης, εξυπηρετεί, από το Φεβρουάριο του 2009, τόσο τους αιμοκαθαιρόμενους της ευρύτερης περιοχής, όσο και τους αιμοκαθαιρόμενους επισκέπτες του Ν.Α άκρου της Πελοποννήσου.

Επίσης, διαθέτει 17 νέα υπερσύγχρονα μηχανήματα Fresenius Medical Care, είναι επανδρωμένο, με ομάδα, 3 καταξιωμένων νεφρολόγων και άρτιο επιστημονικά, νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ παρέχει συνεχή παρακολούθηση από καρδιολόγο και αγγειοχειρουργό.

Χαιρετισμός Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου:

Ιερώτατε Μητροπολίτα Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομε και λοιποί Ιερώτατοι Αδελφοί,

Εντιμολογιώτατε Άρχων Ακτουάριε της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας κύριε Δημητριάδη, Αξιότιμε κ. Διευθυντά του «Μεσογειακού Κέντρου Διακοπών Αιμοκάθαρσης», Ερίτιμοι κυρίαι και κύριοι,

Ευρισκόμενοι εις Μεσσηνίαν δια τους εορτασμούς της Υπαπαντής, ευχαρίστως απεδέχθημεν την ευλαβή παράκλησιν της Διευθύνσεως του «Μεσογειακού Κέντρου Διακοπών Αιμοκάθαρσης» να εγκαινιάσωμεν επισήμως και να ευλογήσωμεν την λειτουργίαν της νέας εν Μεσσήνη μονάδος αυτού, υπό το όνομα «Μεσόγειος».

Ο Χριστός έχει πάντοτε μίαν ιδιαιτέραν ευαισθησίαν έναντι του πάσχοντος ανθρώπου. Τον ενδιαφέρει πολύ όχι μόνον η ψυχική, αλλά και η σωματική υγεία των παιδιών Του, και μαζί με την υγείαν και η αξιοπρέπειά τους. Αυτό μας εδίδαξε με το παράδειγμά Του, αυτό εσυνέχισαν μιμούμενοί Τον οι Απόστολοι και όλοι οι Άγιοι, αυτό προσπαθούμε να εφαρμόζωμε και εμείς σήμερον.

Νοιαζόμεθα δια τον ασθενή, είμεθα δίπλα του, αγωνιώμεν μαζί του, συμπάσχομεν όσον δυνάμεθα, προσευχόμεθα, επιζητούμεν την θείαν βοήθειαν υπέρ αποκαταστάσεώς του.

Την ιδίαν στιγμήν μας απασχολεί πολύ η αξιοπρεπής και άνετος εν μέσω του κοινωνικού συνόλου συνέχισις της δραστηριότητός του, περιοριζομένων όσον ένεστι των οιωνδήποτε εκ της ασθενείας δυσκολιών.

Θέλομεν τον πάσχοντα συνάνθρωπον να δύναται να μετέχη δημιουργικώς εις το κοινωνικόν γίγνεσθαι, να χαίρεται, όπως και οι λοιποί, τας στοιχειώδεις ανέσεις του βίου, ακόμη και τας διακοπάς του, αι οποίαι θα τον ξεκουράσουν ψυχικώς, θα τον ενισχύσουν και θα συμβάλουν μεγάλως εις την βελτίωσιν της ποιότητος του βίου του.

Εις παλαιοτέρας εποχάς οι νεφροπαθείς δεν είχον, δυστυχώς, σπουδαίαν βοήθειαν από μέρους της ιατρικής. Σήμερον όμως, που ο Θεός έδωκε πλούσιον τον φωτισμόν Του εις τους επιστήμονας και εφθάσαμεν εις το θαύμα της μηχανικής αιμοκαθάρσεως, επετεύχθη η μεγάλη επιμήκυνσις του χρόνου ζωής των συγκεκριμένων ασθενών, δια πολλούς δε, που ευχόμεθα ο αριθμός των να αυξάνεται, ακολουθεί κατόπιν και δεύτερον μεγαλύτερον θαύμα, το της μεταμοσχεύσεως νεφρού, το οποίον τους επαναφέρει εις σχεδόν πλήρως φυσιολογικάς συνθήκας καθημερινότητος.

Επί τη ευκαιρία, παρενθετικώς, θα ηθέλαμε να κάμωμεν θερμοτάτην έκκλησιν υπέρ της δωρεάς οργάνων.

Θα επαναλάβωμεν το σύνθημα το οποίον είδομεν επικολλημένον εις πολλά αυτοκίνητα εις την Αυστραλίαν, κατά παλαιοτέραν επίσκεψιν ημών εις την χώραν εκείνην: «Μη παίρνετε τα νεφρά σας μαζί σας στον ουρανό. Κάποιοι τα χρειάζονται στην γη!».

Η Ελλάς ζη, ατυχώς, μίαν διαρκή τραγωδίαν τροχαίων ατυχημάτων με οδυνηρώς μεγάλον αριθμόν θυμάτων.

Το καλλίτερον μνημόσυνον που θα ηδύναντο να τους κάμουν οι συγγενείς των, θα ήτο να εδώριζον τα όργανά των προς μεταμόσχευσιν. Τούτο όχι μόνον θα έσωζε ζωάς, αλλά και εις τους ιδίους θα προσέφερε μεγάλην ικανοποίησιν, με την σκέψιν ότι ο άνθρωπός των, και αναχωρήσας εντεύθεν, εξακολουθεί να είναι χρήσιμος εις την κοινωνίαν και να ευλογήται ευγνωμόνως το όνομά του!

Είναι ευνόητον, αγαπητοί, ότι το έργον του «Μεσογειακού Κέντρου Διακοπών Αιμοκάθαρσης» μας συγκινεί και το θεωρούμεν σπουδαιότατον. Όχι μόνον οι αγαπητοί Μεσσήνιοι νεφροπαθείς δεν θα χρειάζεται του λοιπού να ταλαιπωρούνται ταξιδεύοντες εις άλλους τόπους δια να δεχθούν τας υπηρεσίας μονάδων αιμοκαθάρσεως, αλλά και οι ενταύθα ερχόμενοι δια διακοπάς ομοιοπαθείς των, εξ άλλων μερών της Ελλάδος και εκ του εξωτερικού, θα ευρίσκουν ευγενή και πρόθυμον εξυπηρέτησιν και θα χαίρωνται τας διακοπάς των και την μετά του φιλοξένου μεσσηνιακού λαού επικοινωνίαν και συμβίωσίν των.

Τυγχάνει αυτονόητον, λοιπόν, ότι το Κέντρον δια της παρουσίας και λειτουργίας του θα συμβάλη πολυτρόπως εις την βελτίωσιν των εν Μεσσηνία πραγμάτων.

Συγχαίρομεν, όθεν, θερμότατα τους δημιουργούς αυτού, τον συμπατριώτην μας κ. Δημητριάδην, την διεύθυνσιν, το επιστημονικόν, νοσηλευτικόν και λοιπόν προσωπικόν, και ευχόμεθα, με την χάριν του Ιατρού των ψυχών και των σωμάτων ημών Ιησού Χριστού και υπό την σκέπην της Παναγίας Μητρός Του, της «Ζωοδόχου Πηγής», οι προσερχόμενοι ενταύθα νεφροπαθείς αδελφοί μας να ευρίσκουν ουσιαστικήν βελτίωσιν της υγείας των, υπό συνθήκας αξιοπρεπείς και ανέτους.

Με πολλήν ευχαρίστησιν απονέμομεν προς πάντας την Πατριαρχικήν ημών ευλογίαν και εγκαινιάζομεν επισήμως εξ ονόματος της Μητρός Εκκλησίας την παρούσαν ιατρικήν μονάδα!

Image

Image

Εμφανίσεις: 46218
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!