Ο Οικουμενικός Πατριάρχης βραβεύθηκε για την οικολογική του δραστηριότητα

ImageΤο «ίδρυμα Καρδινάλιος Paul Poupard» απένειμε στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, διεθνές βραβείο για την οικολογική του δράση.

Να αναφερθεί, ότι ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας είναι γνωστός σε όλο τον κόσμο ως «πράσινος Πατριάρχης».

Η απονομή έγινε στο Πριγκιπάτο του Μονακό παρουσία του Πρίγκιπα του Αλβέρτου, και το βραβείο απένειμε προσωπικά ο Καρδινάλιος Paul Poupard.

Ο Καρδινάλιος Poupard μετά το πέρας της απονομής, υπογράμμισε την «υποδειγματική δράση» του Οικουμενικού Πατριάρχη, τονίζοντας ότι «με το βραβείο αυτό αναγνωρίζονται οι προσπάθειες του Πατριάρχη για τη σωτηρία του περιβάλλοντος».

Επίσης, ο Καρδινάλιος τόνισε, ότι «ο Οικουμενικός Πατριάρχης επιβεβαίωσε και αυτός από την πλευρά του, ότι για την προστασία του πλανήτη χρειάζεται πολιτιστική ανανέωση».

Τέλος, να σημειωθεί, ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος είχε προσωπική συνάντηση και συνομιλία 45 λεπτών με τον Πρίγκιπα Αλβέρτο Β΄ του Μονακό, ο οποίος φημίζεται για τις περιβαλλοντολογικές ευαισθησίες.Image

Εμφανίσεις: 42074
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!