Ο Οικουμενικός Πατριάρχης αισιοδοξεί ότι η Χάλκη θα ανοίξει τον επόμενο χρόνο

ImageΟ Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, χθες Κυριακή 4 Ιουλίου 2010, χοροστάτησε στην Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Χάλκης.

Να αναφερθεί, ότι στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Πέργης κ. Ευάγγελος και Τορόντο Σωτήριος, ο οποίος ήταν επικεφαλής ομάδας αποφοίτων της Θεολογικής Ακαδημίας του Τορόντο.

Επίσης, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Οικουμενικός Πατριάρχης, τέλεσε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αειμνήστου Μητροπολίτη Γέροντος Νικαίας κυρού Ιωάννου.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Τουρκικής Εφημερίδας «Χουρίετ», ο Οικουμενικός Πατριάρχης, δήλωσε ότι ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας και οι Τουρκικές αρχές του έχουν υποσχεθεί , ότι η Θεολογική Σχολή της Χάλκης θα ανοίξει τον επόμενο χρόνο.

Να αναφερθεί, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ζητήσει εδώ και πολύ καιρό από την Τουρκία να ανοίξει την Θεολογική Σχολή της Χάλκης, για να αποδείξει με τον τρόπο αυτό την δέσμευσή της, όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα στην προσπάθειά της να καταστεί μέλος του μπλοκ των 27 εθνών.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι η κυβέρνησή μας, θα ξανανοίξει την Θεολογική Σχολή τον επόμενο χρόνο, έχει περάσει σχεδόν μισός αιώνας από τότε που έκλεισε το 1971», ανέφερε ο Πατριάρχης στους πιστούς που παρέστησαν στην Θεία Λειτουργία.

Επίσης, ο κ. Βαρθολομαίος τόνισε: «Είμαστε εδώ ως θεσμός πάνω από 1.700 χρόνια, και αυτό είναι μεγάλο προνόμιο για την Τουρκία. Θέλουμε να μείνουμε εδώ, γιατί εδώ είναι η κληρονομιά μας. Οι ρίζες μας είναι εδώ. Αγαπάμε την χώρα μας».

Να αναφερθεί, ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, υποστήριξε για ακόμη μια φορά την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Προσευχόμαστε για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε., στην ευρωπαϊκή οικογένεια», τόνισε.

Τέλος, ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας, συνέχισε ότι «Όπου και αν πηγαίνω, σε διεθνές επίπεδο το υποστηρίζω ολόψυχα… επειδή πιστεύουμε ότι η Τουρκία είναι μέρος της  Ευρώπης».

Εμφανίσεις: 70061
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!