Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο Πλοβντίβ της Βουλγαρίας

ImageΟ Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος πραγματοποιεί, από σήμερα Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010, τριήμερη επίσκεψη στο Πλόβντιβ (Φιλιππούπολη), στη νότια Βουλγαρία.

Αποδεχόμενος πρόσκληση του Μητροπολίτη του Πλόβντιβ, Νικόλαου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα παραστεί στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Αγίας Μαρίνας και θα χοροστατήσει στη Θεία Λειτουργία.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα επισκεφθεί τη μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μπάτσκοβο, καθώς και τη ιερά μονή των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού στο Κούκλεν.

Επίσης να σημειωθεί, ότι στη Φιλιππούπολη θα βρίσκεται και αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και συγκεκριμένα ο Αρχιεπίσκοπος Ιόππης κ. Δαμασκηνός και ο Αρχιμανδρίτης Μόδεστος, οι οποίοι θα μεταφέρουν στην Φιλιππούπολη την θαυματουργική εικόνα της Παναγίας των Πατέρων.

Τέλος, η θαυματουργική εικόνα της Παναγίας των Πατέρων θα παραμείνει στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Μαρίνας έως στις 21 Ιουλίου, και όλες αυτές τις ημέρες θα τεθεί προς προσκύνηση των πιστών όλο το 24ωρο.

Στο μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε από την υπηρεσία Τύπου του Βούλγαρου προέδρου, Γκεόργκι Παρβάνοφ, ο πρόεδρος θα συναντηθεί στις 18 Ιουλίου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Εμφανίσεις: 43103
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!