Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην Πολωνία

ImageΣτην Πολωνία αφίχθη σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, μετά από πρόσκληση της Πολωνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Να σημειωθεί, ότι η Romfea.gr πρώτη είχε γράψει για την επίσκεψη Βαρθολομαίου στην Εκκλησία της Πολωνίας, στις 6 Αυγούστου 2010.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας κατά την διάρκεια της επισκέψεως του στην Πολωνία, θα επισκεφθεί την Βαρσοβία και το Ιερό Όρος Γκραμπάρκα.

Εκεί ο Πατριάρχης θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για την εορτή της Μεταμορφώσεως και στην 300η επέτειο από το πρώτο θαύμα που έγινε στο Όρος.

Επίσης, να αναφερθεί, ότι ο κ. Βαρθολομαίος θα επισκεφθεί και την Εκκλησίας της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής στη Πράγα της Βαρσοβίας.

Τη Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010 όπως είχε γράψει αποκλειστικά η Romfea.gr, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα ανακηρυχθεί επίτιμος διδάκτωρ του Καθολικού Πανεπιστημίου του Λούμπλιν – Πάπας Ιωάννης Παύλος Β΄.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι αυτή είναι η τέταρτη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Πολωνία.

Για πρώτη φορά είχε επισκεφθεί την Πολωνία τον Οκτώβριο του 1998, μετά από πρόσκληση της Πολωνικής Εκκλησίας και των Πολωνικών Αρχών.

Η δεύτερη φορά που ο Πατριάρχης μετέβη στην Πολωνία, ήταν τον Ιανουάριο του 2000, όπου συναντήθηκε τότε με τον Πρόεδρο, τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Εξωτερικών, τον Προκαθήμενο της Πολωνικής Εκκλησίας και τα Μέλη της Ιεράς Συνόδου. Επίσης, είχε μιλήσει εντός του Πολωνικού Κοινοβουλίου.

Τέλος, να αναφερθεί, ότι η τρίτη σύντομη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Πολωνία, ήταν τον Ιούνιο του 2003, και ο κύριος σκοπός της επίσκεψης ήταν ένα συμπόσιο περιβαλλοντολογικό.

Εμφανίσεις: 40222
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!