Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος για τον Αυγουστίνο Καντιώτη

ImageΤην Ιερά Μητρόπολη Φλώρινας είχε επισκεφτεί επίσημα το Σεπτέμβριο του 2005 ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος στην ομιλία του κατά την υποδοχή του στην Κεντρική Πλατεία της πόλεως, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην προσωπικότητα του μακαριστού μητροπολίτου Αυγουστίνου Καντιώτη.

Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας, μεταξύ άλλων είχε τονίσει το εξής: «Είχετε μάλιστα την ευλογίαν  να διαποιμάνη την Ιεράν Μητρόπολιν σας επί σειράν ετών ο γηραιός και ενθουσιώδης πρώην Μητροπολίτης σας  Αυγουστίνος, ο οποίος ανέπτυξεν επί σειράν ετών πολύκαρπον αρχιερατικήν διακονίαν».

Επίσης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, αναφέρθηκε στον αείμνηστο μητροπολίτη πρώην Φλωρίνης κ. Αυγουστίνο Καντιώτη και στην ομιλία του, κατά τη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος.

Συγκεκριμένα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, είχε τονίσει τα εξής: «…θέλομεν να εκφράσωμεν την βαθείαν ικανοποίησην μας δια την πνευματικήν εργασίαν της Ιεράς Μητροπόλεως, η οποία αποτελεί υπόδειγμα προς μίμησιν. Ο ήδη εφησυχάζων γηραιός και ζηλωτής πρώην Επίσκοπός σας Αυγουστίνος, θεία νεύσει ελθών εις το καλλίψυχον αλλά διψών τον Θεόν γεώργιον τούτο του Κυρίου, κατέβαλεν υπερανθρώπους προσπαθείας  δια την πνευματικήν καλλιέργειάν του».

«Διαπιστώσας δε ότι ο θερισμός ήτο πολύς και ότι συνεπώς εχρειάζοντο αρκετοί εργάται, συνήγαγε διακριτικώς πληθύν  εκλεκτών συνεργατών κληρικών τε και λαϊκών και ώργωσε κυριολεκτικώς την Επαρχίαν σας και έδωκε νέαν πνοήν εις τας φιλοθέους και ευλαβείς καρδίας σας», πρόσθεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Εμφανίσεις: 83644
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!