Ο Οικουμενικός Πατριάρχης παρέστη στο γεύμα των Αποφοίτων του Γαλατά

ImageΕορταστικό γεύμα στους αποφοίτους της Σχολής του Γαλατά στην Κωνσταντινούπολη, οργάνωσε η νεοεκλεγείσα εφορευτική επιτροπή, με τη βοήθεια του οργανισμού «Πολιτιστική πρωτεύουσα 2010» που θέλησε να εντάξει τη συγκεκριμένη εκδήλωση στις δραστηριότητές του. 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος παρέστη στο γεύμα, επανέλαβε όσα είπε στον Γερμανό υπουργό Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ που τον επισκέφθηκε προχθές στο Φανάρι, για τη μεγάλη πρόοδο που έχει σημειωθεί στη στάση του τουρκικού κράτους απέναντι στις μειονότητες, αλλά και για την πρόθεσή του να διεκδικήσει όλα τα περιουσιακά στοιχεία που κατά καιρούς έχουν καταχραστεί οι τουρκικές διοικήσεις σε παλαιότερες περιόδους. 

Το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, που είναι χορηγός επικοινωνίας του οργανισμού ««Πολιτιστική πρωτεύουσα 2010», περιέλαβε στα ενημερωτικά δελτία του την εκδήλωση. 

Η Σχολή, που στεγάζεται σε ένα εντυπωσιακό κτίριο στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, κοντά στη νέα γέφυρα του Γαλατά που συνδέει τις δύο όχθες του Κεράτιου Κόλπου, δεν έπαψε ποτέ να λειτουργεί παρά τη δραματική μείωση των μαθητών της. Τα τελευταία χρόνια οι μαθητές της περιορίστηκαν σε ένα ή δύο παιδιά.
Εμφανίσεις: 56344
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!