Η Ιερά Μητρόπολις Πατρών έκοψε βασιλόπιτα

ImageΤην πα­ρα­μο­νή της Πρω­το­χρο­νιάς γέ­μι­σε ο νέ­ος περικαλλής Ιε­ρός Να­ός του Α­γί­ου Αν­δρέ­ου α­πό τον κλή­ρο

και το λα­ό του Θε­ού, οι ο­ποί­οι συμ­με­τεί­χαν στον Ε­σπε­ρι­νό της ε­ορ­τής του Με­γά­λου Βα­σι­λεί­ου, ό­που χο­ρο­στά­τη­σε ο Σε­βα­σμιώ­τα­τος Μη­τρο­πο­λί­της μας κ. Χρυ­σό­στο­μος.

 

Με­τά τον ε­σπε­ρι­νό πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε η κα­θιε­ρω­μέ­νη κο­πή της βα­σι­λό­πιτ­τας της Ιε­ράς Μη­τρο­πό­λε­ως, ό­που ο Ποι­με­νάρ­χης μας α­νέ­πτυ­ξε το θέ­μα της πνευ­μα­τι­κής ε­νη­λι­κί­ω­σης.

 

Έλαβε αφορμή α­πό τον Α­πό­στο­λο Παύ­λο, ο ο­ποί­ος ζη­τεί α­πό τους πι­στούς να φθά­σου­με εις άν­δρα τέ­λειον, εις μέ­τρον η­λι­κί­ας του πλη­ρώ­μα­τος του Χρι­στού, και μίλησε για τη σημασία του όρου, στην Αγία  Γραφή την η­λι­κί­α και είπε ότι σημαίνει, α) το ανάστημα, β) τα χρόνια μας και γ) τη πνευματική ενηλικίωση. Η­λι­κί­α εί­ναι το α­νά­στη­μα, ο χρό­νος της ζω­ής μας ε­πί της γης και η πνευ­μα­τι­κή ε­νη­λι­κί­ω­ση.

 

Οι άν­θρω­ποι ε­πε­σή­μα­νε, εν­δια­φε­ρό­μα­στε για τα δύ­ο πρώ­τα εί­δη, για­τί α­πό μι­κροί βια­ζό­μα­στε να ψη­λώ­σου­με στο α­νά­στη­μα και να ζή­σου­με πε­ρισ­σό­τε­ρα χρό­νια.

Για το τρί­το ό­μως εί­δος πρέ­πει να προ­σπα­θού­με και να έ­χου­με κύ­ριο στό­χο. Ο δε νέ­ος χρό­νος που μας χα­ρί­ζει ο Κύ­ριος σ' αυ­τό α­πο­βλέ­πει: Να φθά­σου­με στην πνευ­μα­τι­κή ε­νη­λι­κί­ω­ση. Τί ση­μαί­νει αυ­τό;

 

Ό­πως το μι­κρό παι­δί έ­χει μέ­τρο τον πα­τέ­ρα του, έ­τσι και ο κά­θε πι­στός να με­τριέ­ται με το μέ­τρο "Ι­η­σούς Χρι­στός". Α­φού σκο­πός μας εί­ναι η θέ­ω­ση, "πά­ντων χρη­μά­των μέ­τρον θε­άν­θρω­πος".

 

Αυ­τό θα το μά­θου­με μέ­σα α­πό τα πρό­σω­πα των α­γί­ων. Ο Μ. Βα­σί­λειος ξε­πέ­ρα­σε τα αν­θρώ­πι­να ό­ρια, με­τρή­θη­κε με το μέ­τρο του Ι­η­σού Χρι­στού. Αν και έ­ζη­σε λί­γα χρό­νια, ά­φη­σε σπουδαιότατο έργο  και  με­γά­λη πα­ρα­κα­τα­θή­κη. Α­νά­λω­σε τον ε­αυ­τό του προ­σφε­ρό­με­νος στον βωμό της αγάπης. Α­σκή­τε­ψε και ερ­γά­στη­κε στον ε­αυ­τό του, για­τί α­γά­πη­σε πα­ρά­φο­ρα τον Θε­όν.

 

Α­γά­πη­σε πα­ρά­φο­ρα και τον άν­θρω­πο, για­τί ί­δρυ­σε την "Βα­σι­λειά­δα" και πρώ­τος πή­γαι­νε και πε­ρι­ποιό­ταν τους α­σθε­νείς. Αυ­τόν να έ­χου­με ως ο­δη­γόν και πρό­τυ­πον, που εί­χε ως μέ­τρον τον Κύ­ριον Η­μών Ι­η­σού Χρι­στόν.

 

Τέ­λος, ο Σε­βα­σμιώ­τα­τος ευ­χή­θη­κε να εί­ναι το 2008 ευ­λο­γη­μέ­νο, χα­ρού­με­νο, η­για­σμέ­νο, χρι­στο­φό­ρο και θε­ο­φό­ρο, δη­μιουρ­γι­κό και σω­τή­ριο για ό­λον τον κό­σμο.
Εμφανίσεις: 46174
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!