Δημητριάδος Ιγνάτιος «Είναι βαλτοί να δημιουργήσουν θέμα» - (Video)

ImageΈνταση προκλήθηκε στο Βόλο και συγκεκριμένα στον πανηγυρικό εσπερινό του Αγίου Αντωνίου, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος.

Κατά την διάρκεια του εσπερινού ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος ανέγνωσε στην δημοτική ένα κεφάλαιο από την Σοφία Σολομώντος της Παλαιάς Διαθήκης, και αμέσως κάποιοι από το εκκλησίασμα διαμαρτυρήθηκαν φωνάζοντας: «Σεβασμιώτατε, όχι στην δημοτική διαβάστε το ανάγνωσμα στην αρχαία γλώσσα».

Εν συνεχεία ακολούθησαν φωνές και ένταση εντός του ιερού ναού, ο Σεβασμιώτατος μάταια προσπαθούσε να συνεχίσει την ανάγνωση.

«Πρέπει να ξέρετε, ότι κάποιοι αυτή την στιγμή βιντεοσκοπούν και προσπαθούν να δημιουργήσουν πρόβλημα. Θέλουν να δείξουν, ότι υπάρχει μια αντίδραση», ανέφερε απευθυνόμενος στους πιστούς ο κ. Ιγνάτιος.

Εν συνεχεία τόνισε: «Εγώ πρέπει να σας πω, ότι τα κείμενα της Παλαιάς Διαθήκης είναι διδακτικά δεν είναι ευχές τις Εκκλησίας. Εγώ τουλάχιστον μέχρι στιγμής, δεν έχω διαβάσει ευχές στην δημοτική, που θα μπορούσα να το είχα κάνει όπως κάνουν και άλλοι αρχιερείς».

Οι φωνές και οι διαμαρτυρίες όμως δεν έπαυσαν, τότε ο Μητροπολίτης φώναξε από το μικρόφωνο «Μην αναστατώνεστε σας παρακαλώ, μην αναστατώνεστε».

Το λόγο πήρε ένας ιερέας ο οποίος από την ωραία πύλη, ζητούσε να αποχωρήσουν όσοι δεν θέλουν να απολαύσουν την Θεία Ευχαριστία, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Απομονώστε αυτά τα στοιχεία, βγάλτε τους έξω…»

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος προσπαθώντας και αυτός από την πλευρά του να κατευνάσει τα πνεύματα, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είναι βαλτοί να δημιουργήσουν θέμα, πρέπει να ξέρετε ότι τους έχουνε βάλει».

Τέλος, ο κ. Ιγνάτιος υποσχέθηκε ότι θα αναγνώσει το κείμενο και στη αρχαία και στην δημοτική, κάτι που τελικά έγινε μόνο στην δημοτική δημιουργώντας νέες εντάσεις.

Δείτε το σχετικό βίντεο με τις διαμαρτυρίες:

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Έχω αγωνία για τη σχέση των νέων με την Θεία Λατρεία»

Πάντως αξίζει να αναφερθεί, ότι ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος εγκαινίασε την Δευτερα, 17 Ιανουαρίου 2011 Φροντιστήριο Λειτουργική γλώσσας, παρουσία πλήθους ανθρώπων που θέλουν να σπουδάσουν.

"Έχω μεγάλη αγωνία. Όχι τόσο γι' αυτούς που, με τα χρόνια, εξοικειώθηκαν με την Λατρεία, που έζησαν και ζουν μέσα στην Λατρεία, με έναν τρόπο που τον ευλογεί ο Θεός. Έχω μεγάλη αγωνία κυρίως για τους νέους ανθρώπους. Με απασχολεί ποιό θα είναι το εκκλησίασμά μας μετά από 10, 20 και 30 χρόνια, ποιά θα είναι η σχέση των νέων μας με τα λειτουργικά δρώμενα της Εκκλησίας...", ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ιγνάτιος.

Επίσης, πρόσθεσε: "Πρέπει να σας πω ότι, τον τελευταίο καιρό, ζούμε τραγικά πράγματα και γεγονότα. Σήμερα στην Ιεραρχία καταθέσαμε την αγωνία μας για το μέλλον της Εκκλησίας σε αυτόν τον τόπο.  Και έχουμε και την αγωνία πώς θα πορευθούμε στην λατρεία της Εκκλησίας μας..."

Τέλος υπογράμμισε, ότι "συμμερίζομαι την γνώμη των νέων οι οποίοι μού λένε ότι δεν καταλαβαίνουν την λειτουργική γλώσσα και διαπιστώνω ότι δεν μάθαμε τα παιδιά μας να αγαπήσουν την γλώσσα μας. Αυτή η γλώσσα είναι ο θησαυρός μας. Γράφτηκε το Ευαγγέλιο σε αυτή. Και εμείς σήμερα την χάνουμε, την ξεχνάμε μέρα με την ημέρα. Και οι εξελίξεις στα σχολεία θα γίνουν ακόμα πιο τραγικές όπως φαίνεται..."

Εμφανίσεις: 100692
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!