Η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στην Ι.Μ. Κερκύρας

zoodoxos.kerkira-4

Στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Υ.Θ. Παλαιοκαστριτίσσης ιερούργησε, σήμερα Παρασκευή 17 Απριλίου 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος κατά την εορτή της Υ. Θ. Ζωοδόχου Πηγής.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του προς τους πολυπληθείς προσκυνητές, μεταξύ άλλων, τόνισε: Μέσα στην Αναστάσιμο ηχώ η αγία μας Εκκλησία δεν μπορεί να μην τιμήσει το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Η Παναγίας μας είναι το πρόσωπο εκείνο που έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στο Πάθος του Κυρίου μας αλλά και της Αναστάσεώς Του. Είναι η μητέρα του Κυρίου και Θεού μας και γίνεται η μητέρα όλων ημών των ανθρώπων.

Είναι η μητέρα του Κυρίου και Θεού μας διότι η ίδια συνεργάστηκε με τον τόν ίδιο τον Θεό για το απ' αιώνος κεκρυμμένο μυστήριο της σωτηρίας του ανθρωπίνου γένους.

Ο ίδιος ο Θεός είδε την φθορά και την κατακρύλα, διέγνωσε την αποστασία του ανθρώπου.

Βεβαίως δεν ήθελε να οδηγήσει δια της βίας στον δρόμο της σωτήρίας, αλλά επειδή του είχε χαρίσει την ελευθερία, ο άνθρωπος, διάλεξε αντί για την ανόρθωση την πτώση, αντί για τον Θεό διάλεξε τον πειρασμό και τον διάβολο.

Η Αγία Γραφή λέγει ότι ό άνθρωπος έμοιαζε με τα ανόητα κτήνη, προτού ο Θεός τον σπλαχνισθή και τον επαγάγει πάλι στον δρόμο όπου ήταν και πρώτα.

Η Παναγία μας ήταν εκείνη που μεσαλάβησε στην αναγέννηση του ανθρώπου και εμείς σήμερα την εορτάζουμε την Παναγία μας ως την ζωοδόχο πηγή.

Και είναι όντως η ζωοδόχος πηγή. Είναι η πηγή της ζωής μας, είναι η πηγή της αληθινής ζωής, την οποία έρχεται η Παναγία και την διοχετεύει στον καθένα από εμάς. 

Εδώ στο Μοναστήρι, το παλαίφατο και ιστορικό, στο μοναναστήρι της Παναγίας, όλοι μας τρέξαμε για να την εορτάσουμε και να την πανηγυρίσουμε.

Ας πάρουμε από το φως της. Ας πάρουμε από το φως του αγίου Θεού που ξεπήγασε από τον ζωοδόχο τάφο για να φωτιστεί η ζωή μας, να φωτιστούν τα έργα της ζωής μας κι ας περπατήσουμε στη ζωή μας όπως λέγει ο Απόστολος Παύλος ως τέκνα φωτός.

Ακολούθως ευχαρίστησε τον καθηγούμενο της Μονής Πανοσιολ. Αρχιμ. Ευθύμιο Δούη αλλά και την αδελφότητα της Μονής για την ευκαιρία της λατρευτικής συνάξεως, αλλά και τους πολυπληθείς προσκυνητές τονίζοντας ότι μόνο όταν είμαστε ενωμένοι μπορούμε να καταλάβουμε την χαρά που ξεπήγασε από την Ανάσταση του Κυρίου μας και πλημμύρησε όλον τον κόσμο.

zoodoxos.kerkira-2

zoodoxos.kerkira-3

zoodoxos.kerkira-5

zoodoxos.kerkira-1

Εμφανίσεις: 14237
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!