Η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στην Ι.Μ. Σιδηροκάστρου (ΦΩΤΟ)

sidirokastro-10

Με σεβασμό στη πίστη και στη παράδοση μας τελούνται κάθε χρόνο οι γιορτές στην ακριτική Ι.Μητρόπολη Σιδηροκάστρου.

Και εφέτος στην ορεινή ενορία της Φαιάς Πέτρας την Πέμπτη της Διακαινησίμου οι κάτοικοι συμμετείχαν στην πανηγυρική Αρχιερατική Θ.Λειτουργία στον Ι.Ναό Προφήτη Ηλία και στη συνέχεια όλοι οι νέοι του χωριού με τον Εσταυρωμένο τα λυπητερά και τις εικόνες έκαναν πορεία 5 χιλιομέτρων μέσα στο βουνό και ανέβηκαν στην πηγή του χωριού όπου οι εικόνες τοποθετήθηκαν στην εκεί πηγή όπου ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου και οι Ιερείς ετέλεσαν τον αγιασμό για την ευλογία των νερών που τροφοδοτούν όλη την περιοχή.

Το έθιμο αυτό έχει ηλικία εκατοντάδων ετών. Στη συνέχεια όλοι συμμετέχουν σε παραδοσιακό γλέντι στις γύρω πλαγιές.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας η γιορτή της Ζωοδόχου Πηγής γιορτάσθηκε πανηγυρικά και με τη συμμετοχή πλήθους Χριστιανών στην ορεινή περιοχή του Μπέλλες στην ενορία των Πλατανακίων μέσα σ’ένα μαγευτικό περιβάλλον.


Ανήμερα της εορτής της Ζωοδόχου Πηγής στο παλαιό διαλελυμένο ομώνυμο Μοναστήρι στην περιοχή του Βαμβακοφύτου Ετελέσθηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θ.Λειτουργία με τη συμμετοχή εκατοντάδων Χριστιανών από την ευρύτερη περιοχή των Σερρών και Σιδηροκάστρου.

Τα Ι.Χ. δημιουργούν ουρές χιλιομέτρων και οι παρέες μετά τη Θ.Λειτουργία και το Προσκύνημα συμμετέχουν σε παραδοσιακό γλέντι.

sidirokastro-1

sidirokastro-2

sidirokastro-3

sidirokastro-4

sidirokastro-5

sidirokastro-6

sidirokastro-7

sidirokastro-8

sidirokastro-9

Εμφανίσεις: 17508
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!