Ο "Επιτάφιος Θρήνος" στη Σπάρτη (ΦΩΤΟ)

sparti-7

Το απόγευμα της Μ. Παρασκευής ξεκίνησε η Ακολουθία του Ιερού Επιταφίου στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελίστριας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου και παρουσία αρκετών τοπικών αρχόντων. Χιλιάδες πιστών συνέρρευσαν για να συμπροσευχηθούν και να ψάλουν τα Εγκώμια του Επιτάφιου θρήνου.

Στη συνέχεια, σε κατανυκτικό κλίμα, ξεκίνησε η περιφορά του Επιταφίου προπορευομένης της Φιλαρμονικής του Δήμου Σπάρτης. Τον Επιτάφιο, όπως κάθε χρόνο, συνόδευε τιμητικό άγημα του Στρατού.

Οι τέσσερις Επιτάφιοι της Σπάρτης συναντήθηκαν στις 9.30 μ.μ στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου χιλιάδες πιστών συμπροσευχήθηκαν κατά την διάρκεια της δέησης που τέλεσε ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Ευστάθιος.

Ο Σεβασμιώτατος στην συγκινητική ομιλία του απηύθυνε παράκληση στον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, ώστε η Πατρίδα μας να μπορέσει να ξεπεράσει τις δυσκολίες και να προχωρήσει με ειρήνη, ασφάλεια και προκοπή.

Για το πλήρωμα της τοπικής Εκκλησίας, κλήρο και λαό, δεήθηκε υγεία και πρόοδο, οι ευσεβείς Χριστιανοί να ενδυναμώσουν την πίστη τους, όσοι έχουν χάσει τον δρόμο τους να βρουν το πραγματικό νόημα της ζωής και να επιστρέψουν στον χριστιανικό βίο, οι νέοι να βγουν από τα αδιέξοδα της ανεργίας και της αλλοτρίωσης και οι οικογένειες να χαρακτηρίζονται από αγάπη και αλληλοκατανόηση ώστε να δύνανται να επιτελέσουν το σημαντικό έργο τους.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με τους Επιτάφιους να επιστρέφουν στους Ιερούς ναούς συνοδευόμενοι από το εκκλησίασμα κάθε Ενορίας.

sparti-1

sparti-2

sparti-3

sparti-4

sparti-5

sparti-6

sparti-8

Εμφανίσεις: 11809
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!