Κονίτσης: «Ή είμαστε με τον Χριστό ή δεν είμαστε! Τρίτος δρόμος δεν υπάρχει»

konitsis

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκαν οι Μεγάλες Ώρες και ο Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Δελβινάκι του Νομού Ιωαννίνων, στην ιστορική έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης.

Των Ακολουθιών χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης αναφέρθηκε στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στα σπίτια των Αρχιερέων, στα οποία μεταφέρθηκε ο Ιησούς μετά τη σύλληψή Του στην Γεθσημανή, και στάθηκε στο περιστατικό του Πέτρου, ο οποίος αρνήθηκε τρεις φορές τον Διδάσκαλό του.

Τόνισε πως η άρνηση αυτή του Πέτρου ήταν σχεδόν ισοδύναμη με την προδοσία του Ιούδα, όμως η πραγματική μετάνοια και μεταμέλεια που επέδειξε στη συνέχεια ο Πρωτοκορυφαίος Απόστολος, ήταν και το «κλειδί» για την συγχώρησή του και την αποκατάστασή του στο Αποστολικό Αξίωμα.

Ο Σεβασμιώτατος σημείωσε πως και στις μέρες μας υπάρχουν αυτοί που με τις επιλογές τους, τις πράξεις τους, τη ζωή τους εν γένει, αρνούνται τον Χριστό.

Στο χέρι μας είναι το εάν θα ακολουθήσουμε τον δρόμο του Ιούδα ή τον δρόμο της μετάνοιας του Αποστόλου Πέτρου.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε: «Ή είμαστε με τον Χριστό ή δεν είμαστε με τον Χριστό. Τρίτος δρόμος δεν υπάρχει».

Εμφανίσεις: 9077
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!